torsdag 20 november 2014

Svenska Hollywoodfruar avsnitt 8

Gunilla har många järn i elden och nu ska hon till slut ta itu med sin självbiografi. Den har vi ju hört talas om ganska länge vid det här laget, och äntligen ska det då till slut bli av. För hennes fans har ju så många frågor. Just det! Vem ÄR egentligen far till Erika? Så Jill, en vän till Gunilla från tiden som fotomodell, dyker upp och hjälper till med hur boken ska läggas upp. Skriva den ska hon däremot göra helt själv utan spökskrivare, eftersom hon är bättre på att formulera sig skriftligt än de flesta andra. Självklart! Och bokens titel ska vara "The Gunilla". Efternamnet är helt oväsentligt nämligen eftersom Gunilla vid detta lag ju är lika stor som Madonna och alla känner till henne (utom receptionisterna på TV3 då...).

"Jag hade kunnat vara hertiginna av Monaco", förkunnar Gunilla senare i bilen tillsammans med Erika. De är på väg till en nöjespark för lite mamma-dotter-tid tillsammans. Erika verkar så där lagom imponerad av att Gunilla har haft ett förhållande med Prins Albert. Men tänk om det skulle visa sig att det är HAN som är Erikas pappa... Spännande, spännande. I nöjesparken tänker man sig sedan att Gunilla och Erika ska åka karuseller tillsammans och ha det livat, men det är bara Erika som åker. Gunilla står under tiden nere på marken i sin guldkeps och skriker och vrider sina händer av fruktan för att Erika ska dö. Åkattraktionerna ser ju så skabbiga och rostiga ut. Ungefär som om de skulle gå sönder när som helst. Usch ja, nöjesfälten i Kalifornien...

Lite senare träffar hon filmaren Alec igen, för att prata om piloten till hennes tv-serie och försöker samtidigt få honom att ge henne gratis extratid. Hmmm... börjar det kanske dra ihop sig till storm där trots allt? Ingen av dem vill ju egentligen att de ska behöva bli ovänner, men med tanke på hur det brukar gå, så kan vi inte hjälpa att vi lite bara sitter och väntar på skrällen.

Maria befinner sig fortfarande i finska Jakobstad och minsann, ska hon inte hålla ett tal till! Idag ska det ske på en välgörenhetsmässa och den jättestora salen är proppfull med folk, så är det någon som har mycket fans så är det i alla fall Maria Montazami. Maria har i och för sig redan gett ut två böcker om sig själv, sin familj och sin livsstil, men kanske börjar det bli dags även för henne att fixa till en självbiografi; "The Maria"? Och uppmuntrad av alla glada och trevliga fans levererar Maria idag faktiskt ett tal med hjälp av "hamburgermetoden", som innebär att man ska ha en topp, en mitten och en botten på sitt tal. Se där; trägen vinner! Bland annat berättar hon om hur viktigt det är att lära sina barn att ta hänsyn till andra. Till exempel bör man tänka sig för när man är på ett party så man inte tar den sista pizzabiten själv, eftersom det alltid finns någon annan som är hungrigare. (Vilket det förmodligen gör, men kanske snarare i Syrien och Sudan än på ett party i Hollywood. Men jag håller ändå med - det är trevligt med artiga barn!) Sedan blir det auktion till förmån för ett lokalt sjukhus och det första som klubbas ut är ett stort porträtt på Maria själv. Lite pinsamt tycker Maria, men porträttet säljs snabbt för 200 Euro, så inget snack om att hon är populär. Tänk att få ha en stor tavla på Maria Montazami hängandes i vardagsrummet! Sedan äter Maria korv och kebab och inser att Jakobstad i Finland är verkligen stället där hon och familjen borde tillbringa sin semester.

Hemma i Kalifornien igen får Maria sedan tillsammans med Emma ta itu med Nicholas körkortsutbildning, eftersom han precis har kuggat sitt skriftliga prov. De sitter på hans rum (där Kamran nu monterat bort låset (!)- bara som en liten parentes) och förhör honom. Och nu efter alla år kryper det fram att Maria själv kuggade sin uppkörning i Sverige en gång i tiden och redan dagen efter flyttade hon till USA. Vi får väl hoppas hon fixade sig ett kaliforniskt körkort istället då, med tanke på att vi rätt så ofta brukar få se henne bakom ratten... Detta är ju för övrigt ett utmärkt tips för den som tycker det känns svårt det här med att ta körkort i Sverige. I de flesta amerikanska delstater är det myyyycket lättare och dessutom kör man automatväxlat och behöver alltså inte över huvud taget ens lära sig hur en koppling fungerar. 

Och "The Britt" hänger även i detta avsnitt med dottern Victoria. Nu är det dags för lite klädshopping. Victoria ska nämligen få följa med på ett "röda-mattan-event" och då måste man ju vara fin. Någon  annan som också ska få följa med är en ung dam vid namn Elisabeth Lundén, som forskar i Oscars-galans historia, och därför kommer och intervjuar Britt. De blir väldigt bra kompisar, därav inbjudan till röda mattan. Tyvärr har ju Britt bara gjort sig av med alla sina kläder från tidigare epoker. Eller kanske snarare inte tyvärr alls, för det är ju egentligen rätt skönt med Britts osentimentala inställning till materiella ting. Och var skulle hon ha förvarat allting? Det hade säkert varit jättejobbigt bara att hålla koll på alla rum proppfulla med gamla kläder. Så istället får de nu åka iväg till någon chic secondhand-affär, vars föreståndarinna blir alldeles överlycklig över att få besök av Britt Ekland. Och Britt svassar runt i fina klänningar och alla är nöjda och glada och kan precis tänka sig hur det var på 60- och 70-talen.

"The Åsa" sedan tar med sig hunden Sigfrid för den utlovade akupunkturbehandlingen. Det börjar lite trevande men rätt så bra, för att sluta med att det stackars djuret har fullt med nålar överallt och förtvivlat nafsar omkring sig. Åhhh, jag lider med dig Sigfrid! Som tur är gör även matte Åsa det till slut och hon ringer irriterat upp Darin, sin man, och skäller ut honom. För tydligen är det ju faktiskt meningen att han SKA vara på plats i LA trots allt. Och varför är han inte det? Nu är det hans fel alltihop, att Sigfrid är överstressad och inte äter och är mager och måste få kroppen full med nålar. Precis! Baxa dig bara dit nu, karlskrälle, så hundarna kan få vara tillsammans i sin lilla flock igen och alla kan vara lyckliga!

För att trösta sig går Åsa och tittar på bilar. De har visserligen redan tre stycken i lyxklass, men är man deppad så är man ju. Åsa förklarar för kameran att hon är bra på att göra av med pengar och Bentleyn som hon blir lite intresserad av kostar omräknat till svenska kronor cirka en och en halv miljon. Detta tycker Åsa är en lagom summa för en bil. Så bara ett litet tips här; den summan är också rätt så lagom för att skänka till SOS Barnbyar eller Läkare utan gränser. Den summan kan rädda många, många, MÅNGA barns liv. Och för den som av någon anledning inte tycker om barn, så skulle den också kunna rädda många hundars liv genom att skänka den till något "rescue center". Eller till och med starta upp ett eget litet center för hemlösa hundar. Sigfrid skulle kunna få många nya kompisar och bli lycklig igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar