torsdag 9 april 2015

Svenska Hollywoodfruar - avsnitt 1 av 6

De är redan tillbaka! För vi får aldrig nog!

Britt Ekland har dock gett upp och övergivit serien. Lite trist, men in kommer istället inte en ersättare utan två: Hurricane Caroline (låter ungefär om en travhäst) och så Agnes-Nicole Winter, som vi nästan hunnit glömma bort, men just det, det  är ju hon som ser ut precis som en Barbie med getingmidja och jättebröst, vad kul! Så i startfältet har vi nu två Older Bitches nämligen Gunilla och Agnes-Nicole och två Young Bitches, Orkan-Caroline och Botox-Åsa. Och dessutom en som är varken ung eller gammal och inte heller någon bitch, det vill säga hela Sveriges (och numera också Finlands) älskling Maria Montazami. Kan det bli bättre? Nä, just precis.


Orkan-Caroline är en supermäklare som bott i New York och nu flyttat tvärsöver landet för att göra succé i Hollywood och Beverly Hills istället. Även hon är faktiskt rätt lik min gamla barbiedocka när jag tänker efter. Dessutom är hon shopaholic och handlar varje månad för 20 000 dollar, och ja, då  är det så klart bra att vara supermäklare för då får man ju ligga i och jobba om man ska ha råd. Om man nu inte har någon man som jobbar istället, vilket ju annars är en annan lösning. Tur att det finns olika sätt.


Man som jobbar har ju däremot Åsa, fast - det verkar som om hon tänker göra sig av med honom. De planerar nämligen att göra ett avbrott i sitt äktenskap, så misstankarna om att Darin inte egentligen hade för avsikt att flytta över till Hollywood utan istället tänker fortsätta driva sin praktik i Florida stämde. Åsa berättar om hur hon blev kär i honom när hon upptäckte att han kunde ge henne botox gratis. Men nu verkar hon ha insett att hon kan få botox av honom ändå, även om de lever isär. Vilken tur! För det är ju det som är det viktigaste. Och betala för Åsas hus och shopping lär han väl också få fortsätta med. Det finns smarta lösningar på det mesta som sagt. 


Eftersom Åsa nu närmar sig de fyrtio och ännu inte har några barn inser hon även att det blivit hög tid att frysa in sina ägg. Tur då att hon har kvar sin gynekolog (den så kallade "fiffi-doktorn") i Florida, så hon ringer till honom och inga problem, det kan han fixa. De kan ligga infrusna i 10 år. Så jättebra. Då kan Åsa bli mamma sedan när hon fyller 50 istället. Ingen panik.


Det var väl kanske så Gunilla gjorde? Och vi undrar ju fortfarande vem som är pappa till Erika. Gunilla är tillbaka i vanlig halvgalen, narcissistisk skepnad. Och naturligtvis blev det inte så att Åsa åkte ut ur serien bara för att Gunilla tänkte sig det. Men det fattade ju vi tittare... Gunilla måste ha folk att bråka med, annars blir det ingen bra TV. Inte för att detta är några större svårigheter, eftersom Gunilla är så bra på att bråka med alla. Fast just i kvällens avsnitt är läget ganska lugnt och vi får se Erika uppträda och sjunga på ett iranskt Steakhouse. Det verkar vara anordnat av killen som gjorde Gunillas pilotavsnitt under förra säsongen. (Och vad hände egentligen med det? Var det någon som tittade på det egentligen?) I alla fall så sjunger Erika, men vad är det som händer - låter det verkligen så bra den här gången? Men det kanske bara är något fel på ljudet på min tv... För jag gillar ju egentligen Erika. Och Gunilla är i alla fall lyrisk och pratar om att Christina Aguilera och Britney Spears inte var på långa vägar lika bra när de var i Erikas ålder. 


Agnes-Nicole sedan berättar att det hänt en massa saker sedan sist. Inte för att vi precis märker av det. Det är fortfarande samma gamla film "The Gold and The Beautiful" som hon pratar om. Och så designar hon lite smycken och samarbetar med sin son, som gillar svenska tjejer. Jaha, det känns som att det tar vid ungefär där det slutade. Men nu åker hon i alla fall över till Carolines kontor för att planera fru-lunchen, som ju av tradition arrangeras av den nyaste frun. Men nu är de istället alltså två nya den här gången. Agnes-Nicole har emellertid en plan. Om Caroline bjuder in de andra fruarna och låtsats att det är hon som håller i det hela, så kan Agens-Nicole själv istället sitta gömd någonstans och så bara hoppar hon fram och överraskar. Vad kul! Märkligt nog får hon med Caroline på detta. Så Caroline ringer upp övriga fruar och bjuder in, utan att tala om vem hon egentligen är och vilken typ av lunch det handlar om. Ännu märkligare - övriga fruar accepterar bara rakt av, fast erkänner att de är lite konfunderade. Men tydligen har de tid och lust just precis den dag och tidpunkt som Caroline bestämmer, så det var ju praktiskt. Utom då Maria Montazami, som till övrigas förvåning inte ens befinner sig i USA.


Nej, för Maria har stuckit till Finland med Anna, sin assistent, för att delta i en Elle-gala. Vi får se dem på färjan där de försöker åka hiss med allt sitt bagage. Ja, det kan vara svårt med hissar! Och sedan står Maria med färjans kapten och tittar ut över havet och undrar om det inte finns några hajar och sjölejon. Och vad konstigt, kan sjöar och hav frysa?! (Har hon verkligen vuxit upp i Sverige?? Och gått i skolan här??) I alla fall konstaterar hon lugnt att hon kanske inte vet så mycket om hav och sådant, men om det istället var kaptenen som skulle komma in i hennes garderob, då skulle det nog minsann visa sig vara han som inte kan så mycket om kläder och skor... Och det måste han så klart hålla med om.


Maria får även prata i färjans högtalare och hälsa välkommen till shoppingen. Och detta gör hon så bra att hon även får chansen att påa nästa program när dagens avsnitt är slut. Kanske snart nytt jobb som hallåa på TV3?


Under tiden kämpar Åsa med myror i sängen. Jo faktiskt, lyxhuset har myrinvasion och Åsa måste ta valium för att kunna sova. Veronica, som hon hyr huset av, verkar inte så samarbetsvillig när det gäller att sanera heller, trots att Åsa svär i luren, så vad göra? Ja, hyra sig ett nytt hus givetvis. Snabbt som attan. Redan nästa dag flyttar hon in och allt verkar nytt och fräscht, så no problem. Darin betalar säkert utan att blinka. Enda problemet är att den sprillans nya spisen visar sig vara en gasspis. Och problemet är självklart inte matlagning, för det är ju inget som Åsa ägnar sig åt, utan istället att hon av någon mystisk anledning brukar gå omkring och bara skruva igång gasen. Ja, det är ett mysterium för även en 3-åring kan lära sig att inte röra gasen, men för mindre barn så finns det säkert skydd man kan köpa. Be Darin att fixa! 


Större dramatik än detta bjuds vi inte på i det första avsnittet, men vi väntar förstås med spänning på nästa - med frulunchen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar