fredag 1 maj 2015

Svenska Hollywoodfruar - avsnitt 4 av 6

Pressfoto ska tas. Alla fruarna är samlade. Självklart börjar Gunilla bråka. Någon som är förvånad? Den här gången är det inte selfien med Puma som dras upp utan istället att Åsa anklagade Gunilla för att ha släppt av en ond ande i Åsas hus. Det kan man ju i och för sig tycka vad man vill om, men enklast hade väl ändå varit att bara släppa hela grejen. Men bara för att bevisa att hon minsann inte håller på med svart magi, utan är en sann och god kristen, har Gunilla nu placerat ett stycke bibel och ett stycke kors på soffbordet så alla minsann kan se. Caroline påpekar att bibeln ju faktiskt inte ser så särskilt välanvänd ut, men får till svar att Gunilla normalt läser i en bibel som har varit hennes pappas, och den kunde hon ju inte gärna ta med sig. (Varför inte?) Så den här just verkar då bara vara ett demonstrationsex som man kan ha med sig hem till folk för att visa hur kristen man är. Fast Caroline tycker ändå inte att Gunilla varken ser ut som eller beter sig som en kristen när hon blir provocerad. Hon ser snarare jävulsk ut. Och skrik och bråk är snart i full gång, som sig bör när det är pressfotografering. Men plötsligt tar sig snälla, vänliga Maria Montazami ton och talar om vad hon tycker, nämligen att det är jättetaskigt och själviskt att hålla på och bråka och bara tänka på sig själv hela tiden. Way to go Maria! Och inte en dag för tidigt.

Och just när Gunilla med hög röst börjar deklamera att hon minsann inte kan tänka sig att vara med på samma foto som den och den - då kommer det in en handlingskraftig kvinna i röd tröja och talar om att nu måste de sätta igång med fotograferandet. Och då är det plötsligt inga problem alls, utan alla ställer upp sig framför poolen och det blir jättefina foton. Och alla har platinablont långt hår och rosa klänningar. En samling levande barbiedockor, så gulligt! Att sedan Gunilla står och säger att hon helst vill kasta vissa av de andra fruarna i poolen är ju inget som syns på fotona. Som hon sedan säger till kameran: "I am the queen". Yes, we know. The drama queen!

Sedan är det äntligen dags för Marias son Nico att göra sin uppkörning. Hela familjen är involverad och uppe tidigt på morgonen och pappa Kamran går i sista sekunden igenom bilens alla funktioner (eftersom man i USA kör upp i egen bil). Och så håller de ändå till sist på att glömma det viktiga "papperet", men kommer på det också i sista sekunden - tack och lov. Men - nästa problem - när de väl kommer fram visar det sig att försäkringen visst har gått ut (eller något i den stilen). Oj oj oj, så då kanske det inte kan bli någon uppkörning i alla fall - men jodå - det ordnar sig det med på något mirakulöst sätt efter några stressade telefonsamtal. Så då kan han äntligen köra iväg till sist och både han och Maria är jättenervösa, och det kan man ju förstå med tanke på att han inte klarade det skriftliga provet förrän på tredje försöket (fast det är ju å andra sidan två helt olika saker). Men allting går perfekt, förutom för de 13 felen som han då gör sig skyldig till, men strunt i det för man får göra hela 15 stycken innan man kuggar och än en gång får man väl säga att himla tur för honom att det inte var i Sverige han skulle köra upp... Och Nico själv konstaterar att de är ju ofta röriga i hans familj och glömmer saker och så, men det brukar ändå alltid ordna sig till sist. Precis. Don't worry, be happy!

Caroline har bjudit hem Åsa på middag, så Åsa anländer dit, med hunden Sigfrid under armen som vanligt. Sigfrid kissar sedan genast på Carolines matta. Men Åsa skäms inte ett dugg för Sigfrid, utan tycker att han får bete sig precis hur han vill, för han är ju hennes lilla älskling. Kanske tur trots allt att Åsa inte har några barn... Sedan äter de svenskt smågodis och diskuterar könshår. Caroline chockar Åsa med att berätta att det numera är inne med lite "buske" à la 70-tal. Åsa blir alldeles upprörd, för hon kan över huvud taget inte tänka sig att umgås med någon som inte är renrakad nertill. (Fast väninnan Veronica hade hon ju tydligen inte så bra koll på.) Och Caroline säger sedan också till kameran att Åsa borde ha lite bättre koll. Till exempel har hon ju sprutat in alldeles för mycket silikon i läpparna.

Caroline berättar även för Åsa om sitt dejtingprojekt. Det här med att hon ska ha tag på en man som är helt perfekt för att matcha henne själv. För det är ju inte som om det är brist på intresserade män. Tvärtom, det ringer killar varje dag och vill ha barn med henne. Men tyvärr så är de ju inte perfekta, de här killarna som ringer. Usch nej, det måste vara jättejobbigt.

Och Agnes-Nicoles son Alex ska äntligen få ha sin dejt. Men absolut inte så som han själv har tänkt sig den. För det första får han inte dejta den tjejen som han valde ut, för hon var bara där som turist och Agnes-Nicole vill att det ska vara en tjej som det kan bli något med. Alltså får han istället dejta den tjejen som Agnes-Nicole väljer ut, Sandra. Sedan får han inte ta med sig Sandra till den italienska restaurangen som han redan har bokat, utan måste istället sitta och äta i ett lusthus i trädgården medan Agnes-Nicole och hennes hemska väninna Mara springer omkring och spionerar på dem. Och som om inte detta vore nog, dyker det sedan mitt i dejten plötsligt upp ett medium, en kraftig kvinna med stora lockar och massa dingeldangel runt halsen, och slår sig ner hos dem eftersom Agnes-Nicole vill veta om de passar ihop. Men Alex verkar vara en tålmodig kille och mediet sitter där med dem en god stund. Efteråt blir hon så klart korsförhörd av Agnes-Nicole och Mara bakom knuten och jodå, kemin verkar bra. Och Mara undrar när de ska ha sex första gången. Fast det får hon inget riktigt svar på. Men - som om inte detta heller vore nog kommer nu nästa överraskning. Den slemmiga typ som varit det dejtande parets servitör vid bordet kommer nu med en gitarr och ska spela och sjunga för dem. Fast rätt så snart börjar han istället att stöta på Sandra och alla blir arga, så servitören får halvspringande ge sig därifrån utan att få betalt. Och därefter bajsar en av hundarna rakt framför Alex och Sandra, som sitter och försöker äta efterrätt, medan Agnes-Nicole och Mara tjoar omkring och torkar upp bajset och diskuterar vilken av hundarna som är den skyldiga. Alex tycker inte dejten har gått så bra och ber om ursäkt och frågar Sandra om hon ändå kanske kan tänka sig att dejta honom igen, men den här gången utan hans mamma och Mara. Tack och lov så säger hon ja. 

Gunilla brukar ju ha problem med sin personal och vi har vant oss vid att se henne skrikande jaga ut sina anställda från huset. Och vem minns inte den stackars tjejen Dodde från Sverige, som blev utkastad av en ursinnig Gunilla för att hon råkade bli förkyld och kunde smitta ner mamma Iris. Fast idag är det faktiskt inte Gunilla själv som skapar situationen. Idag dyker det nämligen upp en vårdare som bara sätter sig och sover. Och som sedan lämnar huset självmant utan att det ens är dags att avsluta arbetsdagen. Gunilla skriker förstås som vanligt, men den här gången kan man ju förstå varför kanske. Det är inte en av Gunillas vackraste dagar precis. En del kvinnor behöver verkligen sitt smink och Gunilla är en sådan kvinna. Man nästan hoppar till i soffan över hur hemsk hon kan se ut. Anledningen är att hon ska spela in ett teaterstycke här hemma i en säng och det krävs att hon är osminkad. Hon har själv skrivit manuset och ska själv spela både den onda och den goda rollen. Minsann. Undrar vad pjäsen ska heta? "The Good and The Evil"?

Titeln "The Gold and The Beautiful" har ju redan tagits av Agnes-Nicole som ligger lite före i sina planer för hennes har redan spelats in som film. Och nu träffar hon och Alex PR-agenten Layna, som ska hjälpa till att få den lanserad på ett bra sätt. Till att börja med ska det bli en förhandsvisning för 10-15 speciellt utvalda personer och så hänger det på vad dessa viktiga personer tycker. Och hur det går - ja det får vi veta i nästa avsnitt. Stay tuned!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar