torsdag 14 maj 2015

Svenska Hollywoodfruar - avsnitt 6 av 6

Idag är det Marias 49-årsdag och hela familjen samlas på morgonen för att fira henne med frukost på sängen. Men det dröjer... Klockan hinner bli elva på förmiddagen och Maria har både hunnit blogga och läsa tidningen innan de äntligen dyker upp och hon hinner precis kasta sig ner bland kuddarna och låtsas sova. Och alla kommer in och sjunger så där lagom halvfalskt och frejdigt som det brukar bli i familjer och tårtan hamnar på något sätt under en av de fina kuddarna, så den blir alldeles kladdig, men det gör så klart inget. Maria misstänkte att familjen skulle få svårt att hitta en bra present och har därför för säkerhets skull varit ute och fixat en själv. För som hon säger så finns det "hastiga födelsedagar och välplanerade födelsedagar", så hon "slog sak i taket" och köpte sig en Chanelväska. Fast rätt så bra presenter har de ju ändå hittat på i familjen får man väl säga. En ""roadtrip" där Maria ska få välja destination. Och Maria strålar för hon har faktiskt längtat efter detta, att få känna sig som en riktig svensk familj och "bara hoppa in i husvagnen och köra Långben". Och sedan får hon ju dessutom alla de där träden som vi såg i förra avsnittet, plus den nya bilen som de har beställt. Och det som är så perfekt med bilen är ju att nu kan då Sara få Marias gamla och Nico kan få ta Saras. För Nico klarar ju uppenbarligen inte att köra en så stor bil. Han har redan lyckats backa in i någons bil på en parkering trots att han bara haft körkortet i ett par dagar. Fast -  allt är minsann inte frid och fröjd i och med detta, för nu börjar Emma gråta, och faktum är att det kan man faktiskt förstå! Hon är äldre än Nico och har haft sitt körkort ett tag, men är uppenbarligen den enda i familjen som inte får någon bil! Så Emma lämnar rummet i tårar och förklarar för kameran att det här beslutet är ju faktiskt "bajs" (just det, på ren svenska!). Fast kvar i sängkammaren förklarar Maria att självklart ska även Emma få en bil och all support hon behöver. Så rättvisa ska alltså skipas trots allt, bra! Och man får väl hoppas, nu när husrenoveringen äntligen är klar, att de inte ska behöva renovera även uppfarten när alla sex familjemedlemmar då ska ha plats för varsin bil, plus att det dessutom finns en extra, en Ferrari någonstans, så totalt sju bilar. För även om amerikanska villagarage är stora, så är de kanske inte riktigt så stora att de rymmer sju bilar? 

Sedan får vi se Maria luncha ihop med Leyla, Kamrans dotter från ett tidigare förhållande. Och här är det verkligen dramatiskt, nästan som upplagt för en egen tv-serie faktiskt. Leylas man har nämligen kidnappat deras barn och tagit med dem till Libanon. Och Leyla gråter och Maria gråter och ingen av dem förstår hur de ska få hem barnen igen. Samtidigt har Leyla nu blivit kär i en annan man och Kamran vet ingenting om något av detta. Ja, det skulle bli riktigt spännande om vi kunde få följa den här historien, för nu vill vi ju verkligen att allt detta ska lösa sig till det bästa och hur ska vi kunna gå hela sommaren och inte veta?

Och Åsa hon håller på med sina ägg igen och ringer till gynekologen i Florida för att få veta vilken kvalitet äggen har. För säkerhets skull skryter hon lite inför kameran redan innan. Eftersom hon aldrig har känt hur den biologiska klockan har börjat ticka, så måste ju det vara ett tecken på att hennes ägg är perfekta. Och de som får barn tidigt, deras ägg är nog inte så särskilt bra... Det visar sig faktiskt att Åsas ägg har ett normalvärde och Åsa jublar att det var väl det hon visste. Och nu behöver hon inte bekymra sig om att "lägga ägg" på länge. Nej, nu kanske hon till och med kan vänta till hon blir 50 innan hon fryser in ägg. Och sedan håller de ju i 10 år, så då kanske hon kan skjuta upp det här med barnafödandet tills hon blir 60. Jippi! Fast lite luddigt är det med allting, för nu packar hon sin väska och drar hem till mannen i Florida igen. Nu är deras "paus" i äktenskapet nämligen över (förmodligen för att inspelningen av Hollywoodfruar också är över, man kan ju inte vara en Hollywoodfru och bo i Florida...). Men vad jag inte blir klok på är om hon nu ska hem och tala om för Darin att det är dags att separera eller om hon bara ska flytta hem igen. Det sista vore förstås bäst för hunden Sigfrid som nu har varit utan sina hundkompisar i Florida väldigt länge. Men eftersom Åsa pratar om ny partner och bebis i magen (trots allt?) känns det lite förvirrat. Dock, framtiden är ljus, hävdar hon. Och det är ju trots allt det viktigaste.

Hos Agnes-Nicole är det lite enklare att greppa handligen. Äntligen får hon se de färdiga schampoflaskorna. Och hon och väninnan Tina blir ovänner som vanligt. För trots allt fotograferandet på stranden där A-N skuttade omkring i sin blommiga långklänning, så finns inte hennes foto med på flaskorna. Det står bara "Dazzle" på etiketten. Tina försvarar med att flaskorna är återvinningsbara (kan man kanske inte ha foto på etiketten då?) och att långklänningsfotot ska användas på affischer och i andra marknadsföringssammanhang. Men A-N gillar inte fotona heller för varken håret eller makeupen är ju bra. Och plötsligt står även hennes sminkör Steve där och instämmer. Detta är en underlig filur, för om det som Tina säger stämmer, så är denna man med sitt märkliga, plastiga utseende 83 år. Men tack vare intensiv brunfärgning av håret (eller kanske peruk?), poppig frisyr och massor med ansiktskirurgi (ser det ut som i alla fall) samt ungdomliga kläder, så ser han inte ut att vara en dag över 68. Och bråket om schampot fortsätter och man frågar sig om Agnes-Nicoles lite slitna platinablonderade hår verkligen vore den bästa reklamen? Oftast brukar schampon marknadsföras av riktigt tjocka och glänsande hårsvall. Men men...

Sedan får vi träffa Caroline som har sin andra dejt med Lion, fitnesstränaren. Han tränar henne i boxning, vilket hon motvilligt går med på under hysteriskt skrattande, och sedan får hon chansen att visa honom sina yogakonster, vilket han trycker är väldigt attraktivt. Men ändå - för kameran avslöjar Caroline att han, trots att han på nytt har visat upp sitt 6-pack vilket vi ju förstår är väldigt väldigt viktigt, ändå inte är tillräckligt framgångsrik för hennes smak. Däremot är hon övertygad om att han är jättekär i henne. Och visst tycker han att hon är attraktiv, erkänner han (också för kameran) men dessutom är hon materialistisk och ytlig. Minsann! Så där lär nog inte bli några 2-3 barn mellan dessa båda trots allt. Caroline får kanske sätta sitt hopp till dejtingagenturen istället. Och Åsa har ju redan avslöjat för oss att Caroline har alldeles för mycket buske nertill för att det ska kunna gå bra med dejtandet. Ja, frågan är ju vad som är det allra, allra viktigaste för ett lyckligt förhållande egentligen. Buske? 6-pack? Massa pengar? Kanske borde Agnes-Nicoles medium tillkallas för att skapa klarhet.

På Gunilla-fronten ska det nu spelas in film. Trogna filmaren Alec dyker upp och spelar in från Gunillas egna manus "Hidden Agenda" (se där, vi fick ett namn!). Och först ligger Gunilla osminkad och ålar sig i sängen och skriker i rollen som Cecilia. Och sedan sitter hon klädd som häxa och väser i rollen som Rebecka. Gissningsvis är det Cecilia som är "den goda" (trots att hon tydligen har dödat sin älskade) och Rebecka som är "den onda" (att döma av häxlooken och väsandet). Men helt säker kan man förstås inte riktigt vara. Erika, som är motspelare men sedan ska klippas bort, tror att det riskerar att bli en komedi av det hela med Gunilla i båda rollerna. Men DET tror förstås inte Gunilla.

Och så blir det filmvisning för en liten, utvald skara här också. Och precis som med Agnes-Nicoles film är det förstås omöjligt som tv-tittare att avgöra om det hela är bra eller dåligt. Liksom hur publiken egentligen reagerar. Det finns i och för sig några som ser ut att vara lite fulla i skratt, men det kan ju bero på vad som helst, de kanske sitter och tänker på något helt annat, och det är åtminstone ingen som brister ut i rungande skrattsalvor. Och Gunilla är bara SÅÅÅ nöjd över att se sig själv i storformat uppe på duken, som den sanna narcissist hon är. För hon vill ju vara allt; skådespelare i alla rollerna, manusförfattare och producent. Nu ligger hela framtiden för henne! Nu är det dags för applåderna! 

Men hur gick det egentligen för Anges-Nicoles film? Ja, det fick vi ju inte heller riktigt veta. Bara att även hon tycker att hon själv är så duktig. Så då väntar vi här hemma nu med spänning på att "The Gold and The Beautiful" och "Hidden Agenda" snart kommer upp på biodukarna här i Europa och slår kassarekord. Och sedan Oscars-utdelningen då förstås.

Och så var den säsongen över och till Säsongens Drottning utser jag ännu en gång och utan större konkurrens: Maria Montazami!!! Med motiveringen "För gott humör, mycket humor och självdistansen ständigt i behåll". Dessutom är hon ju den enda som faktiskt är "fru". TV3 får skärpa sig tycker jag och fixa in lite fler som lyckas med att vara gifta eller åtminstone behålla en relation. Annars kan vi lika gärna byta namn på programmet till "Svenska singelkvinnor i Hollywood". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar