torsdag 6 oktober 2016

Svenska Hollywoodfruar säs 10 avsn 1

Jag har inte tittat på detta under ganska lång tid nu, men tänkte jag ska försöka hinna följa programmet den här säsongen. Det gäller ju att prioritera rätt här i livet, veta vad som är viktigast! Inte för att jag verkar ha missat så jättemycket, det mesta är sig likt. Nya Hollywoodfruar kommer och går - men Maria Montazami och Gunilla Persson består. Den goda och den onda. Det är allt som behövs i lagom kombination med några andra, yngre tillskott, som dock kan bytas ut lite hur som helst, verkar det som. Botox-Åsa är dock kvar, men hann inte blev presenterad i det här första avsnittet. För nu är de ju hela fem stycken faktiskt.

En av de nya är Sofie Prydz, som är gift med känd DJ och så klart finns där en massa pengar och lyx och överdåd. Precis så som vi vill ha det. Frågan är dock om Sofie kanske nästan är lite för normal. Visserligen försöker TV3 få henne att framstå som om hon har "obsessive compulsive disorder" för att hon blir upprörd över att städerskor, som alltså får betalt för sitt jobb och dessutom anser sig vara proffs, inte kan packa diskmaskinen eller sortera tvätt ordentligt. Men det skulle nog jag också bli upprörd över, tror jag och tycka att man kan kräva av folk som får betalt för att göra det. Däremot erkänner jag att jag inte har några walk-in-closets där 100 par byxor hänger på rad, så jag kan uppröras över ifall någon enstaka bit tyg skulle sticka ut lite för långt. Hur som helst dyker det upp två män som ska hjälpa henne att fixa fram det perfekta hembiträdet, så det kommer nog snart att lösa sig. Dessa två män förstår hennes precis, försäkrar de, och vi ska få vara med när tre kandidater kommer hem till henne för att genomgå ett städtest. Ja, de hinner alltså inte dyka upp redan i det här avsnittet, utan sitter och väntar i sina bilar. Tyvärr blir det lite kaotiskt eftersom det precis samtidigt dyker upp någon som ska laga kylskåpet, någon som ska fixa poolen samt två som ska leverera en soffa och inte kan köra upp sin alltför stora bil för uppfarten. Ja, som det kan köra ihop sig... Fortsättning i nästa avsnitt givetvis.

Nästa nya stjärna heter Elena Belle, före detta Paradise Hotel-deltagare som förstorat både bröst och läppar samt bytt namn (tidigare Natasha Peyron). Så kan man alltså göra om sig till en helt ny version av sig själv. (Byta namn borde kanske fler av oss fundera på, det blir ju lätt lite tjatigt att alltid heta samma...) Elena Belle är modell och måste därför hålla sig i form. Vi träffar henne när hon har sin privattränare på besök, en karl som springer omkring och gastar "Faster! Faster!" medan Elena hoppar omkring i tajts, bar mage och väldigt urringad bh. Men hon är inte riktigt den lyxbrud vi kanske tror. För inne i hennes walk-in-closet visar hon upp några av sina accessoarer, t.ex. ett par stövlar för bara 26000 kr och en väska för ca 43000 kr. Så att vi tittare verkligen kan se att hon minsann handlar lite billigare grejer också och faktiskt gillar det.Vi får även följa med henne till en hundbutik där hon handlar lite småprylar till hundarna, för endast 293 dollar denna dag. Det varierar lite hur mycket hon spenderar på dem, men ibland, som idag, så blir det alltså inte så mycket. Sedan bajsar en av hennes hundar en stor diarrébajs utanför på parkeringen, så Elena får fullt sjå med vad hon ska göra. För någon påse har hon förstås inte med sig. Och vad ska folk tro? Så till slut får hon gå in i närmsta affär (eller det kanske till och med var djuraffären) och be om en påse. Big deal.

Och Maria Montazami och hennes charmige make Kamran har köpt sig en båt. Där ska de nu ha kvalitetstid tillsammans. Givetvis släpar Maria dit mängder med kuddar och vad hon själv kallar "allt sånt puff", så att det ska kännas mera hemtrevligt. Och så ger hon sig i kast med att bädda. En rätt liten båt är det och hon verkar knappt kunna stå upprätt därinne. Men Maria är ju i och för sig ganska lång vet vi. Sängen har trekantig form och blir därmed inte så enkel att bädda som hon trodde. Hon dricker öl under tiden och kämpar förtvivlat med denna bäddning, men tvingas till slut ge upp och ropa på Kamran. Tillsammans lyckas de till slut få ihop det. Bäddningen alltså. På kvällen sitter de sedan uppe på däck och har det mysigt med sina kompisar Jessie och Lotta, som också är båtägare, och som tipsar dem om hur man ska få plats i en båtsäng. Huvudena ska vara utåt nämligen enligt Lotta och inte inåt som Maria trodde. Men när hon och Kamran sedan väl ska gå och lägga sig så får de ändå inte plats och Kamran flyttar runt från tvären till med huvudet inåt och till slut, med mycket möda, har de lyckats knöka sig ner i trekantssängen. Spännande spännande!

Så avlägger vi även besök hemma hos den stora narcissisten Gunilla Persson. Gunilla kallar ju sig själv för "La Gunilla" och har numera även detta inskrivet på sin bil, i diamantbokstäver så klart. Och hon hävdar att hon tack vare detta har träffat många betydelsefulla människor. Aha, det är så man gör när man knyter viktiga kontakter? Och hon verkar vara lika ogift som tidigare, trots dejtingserien som skulle bli så fantastiskt bra, men som man inte hört något om sedan. Vad hände? Nu funderar hon istället på att gifta sig med Ingvar Kamprad. Ja, han är ju en framgångsrik man, men är han inte lite väl gammal för henne? Han är ju över 90 nu och lite svårt är det kanske att tänka sig honom i det flärdiga Hollywood. Eller Gunilla i Älmhult för den delen. (Kan ju i och för sig bli en ny serie som heter "Älmhultsfruar.") Tror inte heller att Kamprad har konsulterats i ärendet. Än.

Sedan sist har hon blivit av med sin våning på Manhattan. När jag själv tittade för några säsonger sedan minns jag att hon satt i telefonen och bölade över den lägenheten. Så nu är det alltså över då till slut. Detta innebär att de har fått en massa möbler därifrån och numera kan ha sitt hus totalt övermöblerat i "blandad stil". Bland annat inkluderar detta stora löpsedlar som handlar om Gunilla och som hon låtit rama in och hänga upp i trappan. Självklart bara positiva sådana om att hon är världens bästa mamma etc. Och det vet vi ju alla att hon är och att alla vi andra vanliga mammor ligger i lä. Till exempel är det inte så många av oss trångbodda svenskar som kan låta våra barn bo i sviter, vilket Gunillas dotter Erika numera gör. Hon har fyllt 13 och då behöver hon givetvis en svit varför ett av Gunillas vardagsrum har gjorts om till detta. Därför är Gunilla idag på väg till IKEA för att köpa ett skrivbord till sviten. Där möter hennes "handyman" upp, för att gå omkring ensam på IKEA klarar man ju inte om man är en kvinna. Ett skrivbord hittar de till slut och handymannen följer med hem och skruvar ihop det medan Gunilla sitter och äter och tittar på. För montera ihop IKEA-möbler, det måste man ju vara ingenjör för att klara av. Så vi får väl anta då att handymannen är ingenjör. Lite tveksam verkar han dock vara till Gunillas påstående om att det inte finns några kvinnor som klarar att skruva på benen på ett IKEA-bord. Tyvärr visar det sig sedan att just detta skrivbord har lite väl klena och smala ben. (Såg de inte det när de var på IKEA och bestämde sig för den här modellen?) Nu fruktar Gunilla att skrivbordet ska bli en dödsfälla för Erika. Usch ja, så mycket hemskt. Hur det går med det livsfarliga skrivbordet får vi förhoppningsvis veta i nästa spännande avsnitt. 

Jätterafflande var kanske inte detta första avsnitt för säsongen. Men - snart blir det frulunch och det vet vi ju alla att då blir det bråk. I och för sig säger alla innan att de verkligen inte vill ha bråk den här gången, men som vi också alla vet, så finns det alltid en som vill ha det. Och en person räcker ju!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar