tisdag 7 oktober 2014

Svenska Hollywoodfruar avsnitt 1

Så är vi tillbaka i soliga, glammiga Hollywood med alla dessa medelålders och äldre svenska kvinnor som så förtvivlat försöker hålla kvar sin ungdomsskönhet (om den nu någonsin fanns).

Den nya frun heter Åsa Vesterlund och passar perfekt in, för hon har gjort i stort sett alla ingreppen, från panna och ögon till bröst och läppar och är dessutom fullpumpad med botox. Hon är till och med gift med en botoxinjicerande man. Slå det den som kan! Men hon glömde öronen, för de är fortfarande utåtstående. Det hade kanske varit bättre att satsa på att sy in dem lite istället för att fixa en anknäbb?

Egentligen fattar jag inte varför det är så populärt med dessa anknäbbar. Precis som att personer med Downs syndrom alla har ett lite speciellt utseende, som gör att de liknar varandra oberoende av vilken typ av grundutseende som de egentligen har, så liknar alla läppförstorade personer också varandra lite grand. Och varför vill man egentligen se ut så, när det ändå inte ser ut som naturliga läppar, utan bara skriker ut läppoperation till hela omgivningen? Men det är ju tur att man har olika smak kanske!

Åsa tycker synd om oss svenska kvinnor som vill vara naturliga. Kanske är hon inte medveten om det, men det finns rätt många svenska kvinnor också som använder botox, förstorar brösten och går omkring med anknäbbar. Jag är övertygad om att vi skulle kunna hitta ett gäng Lidingöfruar som såg ut på liknande sätt. Precis som att det även finns många kvinnor i USA som går omkring med rynkor och normala läppar och ja, till och med grått hår… usch! Men det är förstås inte dem vi ser på tv:s glamorsåpor. Det handlar om i vilken krets man umgås och vilken typ av liv man lever, vad som anses vara ”normalt”. Fast okej, vi svenskar har ju ett visst rykte om oss att vara ”naturliga”. Och dessutom vackra faktiskt, så är det några som skulle kunna klara sig utan botox med flaggan i topp så är det kanske ändå vi…

Åsa bor i detta första avsnitt i Miami, men ska snart flytta till LA. Därför har hon avskedsfest med sina väninnor. En svensk kompis lagar middagen åt dem och får som tack för hjälpen botoxinjicering, vad annars. Åsa kan inte själv laga mat nämligen. Det förstår vi när hon berättar att hon ibland brukar gå och sätta på gasen till spisen och sedan bara gå därifrån… (alltså sådant som man är rädd att småbarn ska få för sig att göra, det är därför man barnsäkrar). Så väninnorna samlas och jo, alla är snygga och alla har opererat brösten och sitter där och konverserar om vilken typ av inlägg de har. Fast det är bara Åsa som har anknäbb.

Gunilla Persson, seriens elaka häxa, är kvar i sin roll, ständigt törstande efter uppmärksamhet. Någon måste ju ta över Anna Ankas plats som superbitchen. Med Anna Anka undrade jag alltid lite om hon VERKLIGEN är så där på riktigt eller om hon spelar över. Men med Gunilla är det ingen tvekan. Självdistansen är noll, raseriutbrotten ligger ständigt på lur och allting är antingen svart eller vitt. Människor är antingen väldigt goda eller väldigt onda och vem som är vad kan skifta snabbt. Denna beskrivning passar för övrigt in på diagnosen borderline…

I detta avsnitt intervjuar Gunilla en ny assistent. Inte så förvånande med tanke på att hon ständigt får utbrott på sina assistenter och sparkar ut dem. Den här gången är det en vacker indisk tjej, dock inte mera indisk än att hon har bott i New York och talar flytande amerikanska (betydligt bättre än de flesta av fruarna, jag är förvånad över hur kasst deras uttal ofta är trots att de har bott där i evigheters evigheter, mina barn är duktigare). Tjejen har tidigare jobbat med olika dokusåpor och verkar överkvalificerad, men det är osäkert om Gunilla märker det. Dessutom verkar det lite oklart exakt vari arbetet ska bestå. Tydligen verkar det kunna bli allt från att sköta Gunillas dementa mamma till att fixa nya läsglasögon till Gunilla och att ringa till Sverige och skälla ut folk. Dessutom är Gunilla ungefär på samma nivå som en tvååring när det gäller tekniska prylar, så detta måste hon också få hjälp med. Till exempel klarar hon inte att sätta på radion i sin Mercedes (lite som Åsa med spisen alltså). Så vi får väl se hur det blir. Den eventuellt blivande assistenten verkar lite tveksam och sedan sitter de alla och dricker gröna (spenat?)drinkar medan Gunillas älskliga dotter Erika står vid pianot och sjunger. Erika är faktiskt duktig på att sjunga och verkar vara en behaglig liten person. Kanske brås hon mest på sin pappa? Och vem ÄR egentligen Erikas pappa? Det mysteriet skulle jag gärna vilja ha svaret på.

Ska man säga något positivt om Gunilla så är det att hon faktiskt inte verkar särskilt botoxad, kanske till och med inte botoxad alls? Men är det för att hon inte vill eller för att hon inte har råd? Hon framstår som den lite fattigare Hollywoodfrun och gissningsvis får hon huvuddelen av sin inkomst från TV3 och ett och annat reklamuppdrag med anledning av detta. Fast nu ska hon få ännu mera pengar, för nu ska hon hitta sig en lämplig man att gifta sig med och TV3 ska få vara med på bröllopet. Ja Gud, den mannen lär inte få det lätt… Skulle hon lyckas hitta någon lär han nog dessutom bli utsparkad ganska fort. Det verkar nämligen bara finnas två personer som Gunilla kommer överens med i längden och den ena är den dementa mamman och den andra den älskliga Erika.

Men tillbaka till det här med botoxen och bristen på det. Kanske är det därför Gunilla ser så gammal ut? Eller är det raseriutbrotten som sliter ut henne? Hon är alltså 56 år, men kunde lätt ha varit tio år äldre. Och detta i uppumpade Hollywood. Dock vill jag ge henne ytterligare en eloge för att hon ändå bjuder på sig själv och sitter där helt osminkad i början av avsnittet, så ful hon väl bara kan bli, och med en stor hårspole mitt uppe i huvudet. Inte alla skulle gå med på att filmas så där (i och för sig beroende på vad kontraktet säger kanske...).

Maria Montazami sedan är ju numera hela Sveriges lilla (eller snarare långa!) älskling. Hon är även min favorit. Alltid glad, vänlig och trevligt förvirrad sprider hon feelgood omkring sig och vi tittare unnar henne lätt hennes husrenovering, som kostar, ja var det åtta miljoner? Kronor eller dollar? Kronor, tror jag. Här hemma har vi själva funderat i 13 år nu på att renovera badrummet och ännu inte kommit till skott. Därför spelar det ingen större roll för min del om Maria renoverat för åtta eller femtio miljoner eller kanske bara för tre. Hon spelar i en annan liga helt enkelt och visar stolt in oss i sin garderob, det vill säga sin walk in closet, som ser ut som en liten boutique. Självklart unnar vi henne detta av hela vårt hjärta, och i all synnerhet som hunden Bella just har dött. Alla vi som har djur förstår hur fruktansvärt detta är och lider med Maria. Så kan en walk in closet full med dyra märkesvaror trösta – så självklart!

Marias familj är alltid mysig och trevlig och barnen är snygga och fräscha. Döttrarna liknar alla Maria, men med lite mörkare färger. Förhoppningsvis är det ingen av dem som går och funderar på att skaffa sig anknäbb. I detta avsnitt är hela klanen hemma hos äldsta dottern Sara och äter middag, Maria som vanligt med lilla, vita och tussiga hunden Molly under armen. Ingen större action på gång alltså.

Hemma hos Britt Ekland är det ännu mindre action. Även Britt står i sin walk in closet, som dock bara verkar vara en tredjedel av Marias, och har problem för att hon inte når upp till kläderna på den översta stången. Där står hon och hoppar och fattar inte hur hon ska bära sig åt. Tur att dottern Victoria Sellers dyker upp och har med sig en liten pall, en lösning som vilken normalbegåvad tv-tittare som helst hade kunnat räkna ut. Vad är det med dessa Hollywoodfruar, är det botoxet eller silikonet som slår ut hjärnan? Sedan bajsar Victorias hund utanför Britts dörr och detta var ungefär allt från Britt Ekland för den här gången.


Så nu är vi igång och jag ser fram emot nästa avsnitt och hur alla utom Maria Montazami ska bli ovänner med varandra! Länge leve Hollywood!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar