torsdag 9 oktober 2014

Svenska Hollywoodfruar avsnitt 2

Maria Montazami och hennes familj besöker ett center för hemlösa hundar för att skaffa sig en ny hund efter Bella och samtidigt också en kompis till Molly. Maria vill helst inte ha en hanhund, eftersom hon är rädd att en sådan skulle kunna få för sig att till exempel kissa på gardinerna. Men när hundspecialisten som guidar dem runt tycker att en hanhund tvärtom vore det allra bästa för Molly, så ändrar hon sig. Massor med hemlösa hundar finns där och både Maria och döttrarna gråter över att de inte kan ta med sig alla hem. Jag gråter nästan också och skulle helst vilja åka dit och adoptera en hel flock. Först en stund efteråt märker jag att jag inte riktigt fick klart för mig vilken hund de egentligen valde. Eller valde de ingen??? Fortsättning följer förmodligen.

Gunilla Perssons eventuellt blivande assistent, den vackra indiskan Poojah, verkar inte så intresserad av jobbet trots allt. Hon jobbar gärna med produktionen av Gunillas dejtingprogram, men vill inte lika gärna hålla på och springa ärenden typ fixa Gunillas trasiga glasögon (kan inte Gunilla bara baxa sig iväg till optikern själv?). Efter detta telefonsamtal får Gunilla ett mindre utbrott, som ännu ett litet bevis på hennes obalanserade karaktär, för är det inte fullständigt normalt att man ska kunna få tacka nej till ett jobb som man inte vill ha?

Men nu ska Gunilla då börja ta itu med sitt giftermålsprojekt och som tittare lyckas jag fortfarande inte riktigt få klart för mig om det ska bli en serie eller en film eller vad? Otroligt bra kommer det i alla fall att bli, anser Gunilla. För att nu kunna få tag på några lämpliga män att dejta åker hon till en ”matchmaker”, Dianne Bennett. Dianne är en äldre, överviktig platinablondin, som redan är van vid att vara med på svensk tv efter att ha medverkat i ”Allt för Sverige” härom året. Hon har alltså svenska förfäder. Hon gav dock inte ett så särskilt trevligt intryck i det programmet, utan satt t.ex. i soffan och pratade i telefon med folk i USA medan övriga deltagare lagade tacos tillsammans till sitt svenska fredagsmys. Tillräckligt bitchig och förmodligen tillräckligt svensk för att plötsligt kunna förvandlas till en ”fru” i det här programmet ifall det skulle uppstå brist på kandidater, vem vet? I alla fall, hennes dejtingagentur specialiserar sig på att para ihop unga, vackra tjejer med framgångsrika män. Var kommer Gunilla in i detta undrar man då förstås.  Men Dianne föreslår ändå några män hon tycker kan vara lämpliga. ”They’ll be excited to meet you” försäkrar hon. Ja, vi får väl se…

Botox-Åsa flyttar in i sitt tjusiga kaliforniska hus högt upp någonstans i bergen med fantastisk utsikt och ringer sedan runt och bjuder in de andra fruarna till lunch. Efter detta får vi då se det helt otroliga, nämligen Britt Ekland göra en ”Gunilla”, det vill säga sitta nästan osminkad och mycket ful på en stol med inte en, utan TRE hårspolar mitt i huvudet. Första tanken när man ser henne är just att hon faktiskt kunde ha varit Gunillas tvilling. Roligt nog upptäcker hon samma sak själv när hon råkar titta sig i spegeln. Hon hade nog helst inte velat bli filmad så, förstår vi. Men nu var det gjort!

Samtidigt ser vi Gunilla hemma hos sig i exakt samma situation, vilket vi ju då är lite mera vana vid. Båda ska alltså fixas till inför frulunchen, så där sitter de nu på varsitt håll och ser likadana ut med varsin sminkör framför sig och beklagar sig över hur hemsk den andra är. Sminkörerna håller så klart med. Annars hade det ju verkligen varit något, om de plötsligt börjat käfta emot och sagt att ”Har du kanske funderat över din egen roll i det här dramat och vad du själv skulle kunna bidra med för att lösa det?”. Men det händer förstås inte.

Sedan blir det dags för avfärd. Britts lilla hund hoppar ner i handväskan och bärs ut till bilen och iväg bär det. Frågan är vad som händer med hunden sedan. Ställer hon bara ner den i sin väska i hallen hemma hos Åsa och så får den sitta där tills lunchen är över? Eller kommer det någon butler smygande och tar hand om den eller får den kanske hoppa in i något rum och leka med Åsas hundar? Som hundägare funderar man ju lite på sånt, för i nästa scen, när väl Britt kommit fram och står och pratar med Åsa och Maria, syns ingen hund till. Så vart tog den vägen om det nu var så viktigt att ha med den?

Gunilla är som vanligt försenad. Passa tider är inte hennes starka sida och det är också detta som är roten till det bråk som snart ska bryta ut (men annars hade Gunilla självklart hittat något annat att bråka om, så egentligen spelar det ingen roll). Förra säsongen avslutades nämligen med att Gunilla höll en pinsamt usel föreställning, ”A Night With The Perssons”, dit hon själv kom så pass sent att showen inte kunde börja i tid, utan fick skjutas fram en halvtimme (eller om det kanske var ännu mer.) Övriga fruar var inbjudna och Britt blev förbannad över förseningen, uttalade sig om att det var oprofessionellt att låta publiken vänta och åkte sedan därifrån. I och för sig var det en mycket gles liten publik, men ändå, jag håller med, såvida inget drastiskt inträffar som jordbävning eller eldsvåda, så ska självklart showen börja i tid. Inte för att Britt precis missade något, för denna show höll ungefär samma klass som en föreställning på en mellanstadieskola vilken som helst.

Det enklaste hade ju nu för alla varit att bara stryka ett streck över gammal skit och gå vidare. Men så tänker inte Gunilla såklart. Redan innan är hon fullt inställd på att ”rensa luften” och vill ha en ursäkt från Britt Ekland på sina bara knän. Och det fattar vi ju alla att detta inte kommer att hända. Så allting är trevligt och småputtrigt mellan de andra tre fruarna tills hon till slut dyker upp och de hinner inte längre än till välkomstchampagnen innan dramat är i full gång. Det börjar med att Britt och Gunilla inte talar med varandra. Sedan vägrar Britt vara med på ett foto som Gunilla vill ta. Här kan man ju i ärlighetens namn säga att om Britt nu hade velat ha fred, så hade hon väl kunnat ställa upp på det fotot. Samtidigt är det ju ingen big deal. Om Britt hävdar att hon är en kändis och därför inte vill fotas utan sitt samtycke, då får man ju ändå kanske erkänna att hon trots allt har en liten poäng och är den enda äkta kändisen i det här gänget. Men det är just det som Gunilla inte kan acceptera, för hon vill ju så gärna vara megastjärnan själv, och så dras hela historien om den där pinsamt dåliga showen upp igen. Åsa försöker medla med en hel del vettiga argument faktiskt, men det är så klart lönlöst och Maria sitter med förtvivlad min och målar sina läppar gång på gång.

Så här lämnas vi då med vår cliffhanger. Hur ska lunchen sluta? Inte så svårt att gissa kanske, men här finns också en annan intressant fråga: Hur ska Gunilla tackla att Åsa tänker bjuda alla på botoxbehandling? Gunilla har tydligen gjort en del negativa uttalanden om Åsas botoxfixering tidigare, så hur ska Gunilla reagera nu? Ska hon avböja med en fnysning eller ska hon få ett stort utbrott eller ska hon erkänna att hon egentligen också vill bli botoxad och rynkfri? Tre spännande alternativ!


Och för Åsa fungerar botox uppenbarligen ungefär som vin gör för oss andra när vi bjuder hem folk. ”Vad trevligt du kunde komma, får jag bjuda på lite botox?” Ja, det blir bra TV. Trots att Gunilla tror tvärtom och tycker att det är synd om TV3 som har satsat på ”fel hästar”. No no! Sanningen är att TV3 tvärtom har satsat på helt rätt hästar, de är väldigt duktiga på det. De två märrarna Gunilla och Britt är perfekta för att skapa drama och konflikter, vilket ju är det som drar oss tittare till rutan. Eller hur? Det är ju därför vi nu bara sitter och väntar på avsnitt tre…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar