torsdag 16 oktober 2014

Svenska Hollywoodfruar avsnitt tre

Vi är tillbaka i Hollywood på frulunchen, där Åsa försöker få till en enkel skål, vilket går – till slut – efter åtskilliga minuter av Gunillas gormande. Har vi någonsin fått se en frulunch där Gunilla INTE bråkar???

Enligt Gunilla kommer Åsa i vilket fall som helst bara att få vara med i en säsong och sedan bli utbytt. Vilket får mig att undra om det verkligen är så det går till? Jag får snarare känslan att det är fruarna själva som väljer att hoppa av serien för att de inte längre vill vara med. Har man redan pengar så man klarar sig och inte har något större behov av uppmärksamhet i Sverige, så varför fläka ut sig där och bli hopklippt och kanske förlöjligad? Jag är övertygad om att TV3 till exempel hade älskat att få ha kvar Isabel Adrian för att kunna behålla ett bättre grepp om den yngre publiken. Det är inte bra om Hollywoodfruarna bara blir en samling tanter. Därför borde de nu hålla hårt i Åsa, som ju är yngst i gänget. Dessutom är hon både svensk och fru till skillnad mot till exempel sexgalna norskan Siv från förra säsongen.

Ja, sedan blir det i alla fall dags för den utlovade botoxen och spänningen stiger. I ett infällt klipp berättar Gunilla att hon inte tror på botox och tycker att man ska ”finna skönhet i varje ålder”. ”Man måste ha kvar sina konstnärliga uttryck” säger hon också, så ett och annat smart ord kommer det från den munnen då och då trots allt. Men i nästa sekund håller hon ändå på att falla till föga när hon får höra att hennes rynkor i pannan kan dämpas… för att till slut ändå hoppa av projektet när Maria Montazami, som inte själv tänker tacka ja till botoxen, avråder henne. Inte heller Britt vill ha. Men kanske är de redan färdigbotoxade för tillfället? Det kanske finns en gräns för hur mycket botox man kan spruta in? Fast när man ser på Åsa, så verkar det ju inte så. Hon tar glatt emot och det gjorde hon ju härom avsnittet också på väninnemiddagen i Florida. Så har hon heller inga rynkor i pannan. Ju mer botox desto slätare. Och desto stelare.

Jag undrade just vem som skulle laga middagen nu när den svenska väninnan Jenny blev kvar i Florida. Ingen alls visar det sig. Ja, i alla fall ingen i huset. Maten är beställd från en ekologisk restaurang nämligen. Ja, det gäller väl att kompensera med att äta ekologiskt om man ska kunna spruta ansiktet fullt med nervgift. I övrigt får vi inte se så mycket mer av denna lunch, som vi förstår utvecklar sig till att bli rätt så jobbig. Åsa slänger sig direkt i vilstolen efteråt och pustar ut och Britt säger att det varit ”pinsamt och plågsamt”.

Men sedan får Britt viktigare saker att tänka på eftersom hon ska besöka ”Lasky Clinic” för en konsultation om hur hon ska kunna bli av med sitt gäddhäng, som hon roligt nog kallar för ”bingovingar” eftersom hon tror att det är så vi säger i Sverige, men kommer sedan på att det nog är i England som det kallas för det. Just precis. Vi spelar inte lika mycket bingo här i Sverige. Tror jag i alla fall. Vi fiskar gäddor istället, eller varifrån nu detta märkliga uttryck kommer, men alla vi som bor i Sverige vet förstås vad det är. I vilket fall som helst finns det självklart kirurgi för detta också. Det är bara att skära upp baksidan av överarmarna, förklarar plastkirurgen. Lätt som en plätt!

Och Maria Montazami vill byta look och tar därför hem en stylist/makeupartist/frisör som heter Alisa. Så mycket lookbyte blir det dock inte, eftersom Maria inte kan tänka sig att ändra sin frisyr minsta lilla. Håret ska fortsätta vara stort, långt och fluffigt. Basta! Förmodligen får hon ändå några sminkknep som vi tittare inte får höra, eftersom hon sedan tackar Alisa så mycket och själv erbjuder sig att hjälpa till med goda råd när Alisa en gång längre fram i livet får barn. Så det låter ju som en utmärkt deal.

Det visar sig att jag hade helt rätt i att det aldrig blev någon hund från hundcentret som familjen besökte i förra avsnittet. Nu letar Maria istället efter en valp och hon vill fortfarande helst inte ha någon hanhund. Marias assistent Anna har nu hittat en jättegullig ”puggle”, det vill säga en korsning mellan mops och beagle, som de ska åka och titta på. Och vad är det förresten som gör att Maria har en urtrevlig assistent som stannar kvar säsong efter säsong? Kanske att Maria själv är trevlig? Bara som ett litet tips till Gunilla!

Ja, en kvinna och mamma har en del att stå i enligt Maria, som räknar upp lite olika hushållsjobb. ”Och ibland behöver hon även ut och köpa sig en hund.” Ja men självklart, behöver vi inte alla det ibland! Så iväg far de och hunden är förstås totalt urgullig och gissa om de kommer att ta med sig den hem direkt, trots att de säger att de inte ska? Fortsättning i nästa avsnitt…

Åsa har ju inte så många vänner än, nyinflyttad som hon är. Så hon bestämmer sig för att bli kompis med ett homosexuellt par, Mark och Darren, som hon blivit rekommenderad. Jättebra med homosexuella kompisar, tycker Åsa. För dem kan man prata snoppstorlek med. Javisst, för det är ju självklart det allra viktigaste med vänner. Alltså ringer hon till dem och bjuder in sig själv. Sedan ringer hon till Britt och föreslår att Britt följer med hem till dessa nya vänner som hon alltså aldrig träffat, inte vet hur de ser ut och inte vet var de bor (och som inte heller vet att Britt plötsligt också blir inbjuden). Absolut, tycker Britt, det låter bra! Så på lördagen far de iväg i limousine, Britt med hunden i handväskan som vanligt, och Åsa med Hello Kitty-muggar som present till Mark och Darren. Om någon skulle ha missat vad Hello Kitty är för något, så är det ett märke (kläder och diverse annat) som tjejer i typ 4-6-årsåldern älskar. Mycket rosa! Mycket katt! Åsa har köpt en rosa mugg och en blå, eftersom den ena i ett gaypar brukar vara mera tjejig och den andra mera killig. Åsa tycker nämligen att tjejer ska ha rosa och killar ska ha blått, till skillnad från vad vi tycker, vi som då bor i Sverige och är så jämställda att vi delar på notan och låter kvinnorna klippa gräset. Plus att vi ser likadana ut allihop, kvinnor som män. Och allt detta beror på sossefeministerna. Ja, hon har verkligen stenkoll, den tjejen.

Gunilla ska nu äntligen ta itu med piloten till sin serie, som jag förmodar att det väl då ska bli? Men allvarligt, ska det verkligen bli en hel serie om Gunillas dejtande? Vem ska orka titta på den? Hur som helst letar hon nu efter en filmare och den förste kandidaten, Krishna, har varken med sig CV eller utrustning till intervjun. Ibland undrar man var hon får tag på alla dessa märkliga typer. Och om nu TV3 är inblandade och ska sända den här serien, varför är det inte folk därifrån som filmar, de som kan sina saker? Men tydligen är det istället så att TV3 ska filma hur Gunilla arbetar med sin dokumentär. Som tur är för Gunilla så hittar hon en bättre kille, en som till och med kan svenska. Dessutom – han har med sig en svensk kebabpizza! Var kom den ifrån? Inte ända från Sverige väl?

Ja, sedan gäller det bara att även få tag på en man att dejta, så hon ringer till sin favoritkandidat av de tre som Dianne Bennett föreslog, han som är änkling. Tyvärr är inte änklingen lika intresserad som Gunilla, utan säger att han bara ställer upp på detta för att göra Dianne en tjänst. Varpå Gunilla går i taket igen. Hon tycker ju själv att hon är världens kap. Men vi andra fattar så klart. Den här karlen ser ut att vara cirka tjugo år yngre än Gunilla och han är inskriven hos Diannes agentur för att få träffa unga och vackra kvinnor. Och Gunilla är varken det ena eller det andra. Och bara det faktum att han nämner att han gör det enbart som en tjänst får oss att förstå hur ytterst minimalt intresserad han verkligen är av att genomföra denna dejt. Vilket han alltså då slipper. Good for him!

Gunilla lyckas istället hitta en annan man, som sedan sitter och väntar på en tjusig restaurang i Malibu medan Gunilla kommer åkandes dit med privatchaufför och  - sin mamma!!! Alltså man KAN inte ha med sig sin mamma när man ska på dejt! Man kan det inte när man är 13 och man kan det inte när man är 27 och man kan det inte heller när man är 56. De första ord mannen i fråga yttrar när de anländer handlar om att han inte visste när Gunilla skulle dyka upp, eller ens OM hon tänkte dyka upp, vilket får oss att misstänka att Gunilla än en gång är kraftigt försenad. Därefter upptäcker han så mamma Iris, 80+ och dement, och uttrycker sitt missnöje även över detta. Ja, det kan nog de flesta förstå, faktiskt. Nu tror jag snart vi får skicka Magdalena Ribbing till Gunilla för att hålla snabbkurs i hur man uppför sig i olika situationer när man ska umgås med folk.

Och inför nästa avsnitt vet vi redan nu att denna dejt kommer att fortsätta med skrikande och gapande. Från Gunilla då förstås. Och även att Åsa och Britt ska prata dildos med Mark och Darren. Ja, det är bara så spännande! Hur ska vi kunna bärga oss ända till på tisdag?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar