fredag 14 november 2014

Svenska Hollywoodfruar avsnitt 7

Det här är ett avsnitt där vissa frågor faktiskt får sina svar. Till exempel får vi reda på vem som bakade den där svenska kebabpizzan i avsnitt tre. Och vi får även veta var Åsas andra hundar finns. Plus att vi får veta vad som hände när Kamran skulle ha ett allvarligt samtal med Nicholas.

Maria Montazami har åkt till Jakobstad i Finland för att medverka på en mässa med Hollywoodtema. (Jakobstad alltså, och inte Jakobsdal som jag skrev efter förra avsnittet. Någon behöver bättra på sina finska geografikunskaper uppenbarligen… fast vem vet, det finns kanske någon liten håla någonstans i Finland som heter Jakobsdal också.) I Finland är det vår, vilket innebär att det ligger snödrivor här och där medan ett blekt solljus faller ner över de kala träden. Men hotellet ser väldigt skandinaviskt och mysigt ut och inredningen är ”ljus och fräsch”, så där som vi nordbor gillar att ha det. Dessutom har hotellpersonalen varit snäll och placerat ut tofsar lite överallt för att Maria ska känna sig välkommen. Till och med champagneflaskan har en tofs. Det första som händer sedan hon anlänt är att brandlarmet går. Som tur väl är så är det bara ett falsklarm från någons bastu, men alla rusar förstås ut och Maria säger att ”Det här är den första allvarliga grejen som hänt mig”. Tala om att ha haft tur i sitt liv. I hennes ålder har många varit igenom sjukdomar, dödsfall, olyckor och skilsmässor och inte många skulle nog säga att ett falskt brandlarm varit det värsta hittills. Lucky Maria!

En stund senare står Maria sedan i sitt vita rum och övar på talet som hon strax ska hålla. Det går inget vidare, men hon är i alla fall väldigt tjusig och vacker i en lång och mörk klänning. Det märkliga är att en person som klarade att memorera alla dessa svåra danser i Let’s Dance nu inte kan klara att memorera ens ett litet, litet fjuttigt tal. Och inte heller klara av att ha några lappar med anteckningar på och läsa innantill. För det behöver ju inte ens bli ett bra tal. Det räcker med att det blir ett dåligt. Bara det blir ett tal! Men det blir det alltså inte. För när Maria väl står där så blir hjärnan – tom… Inte för att det gör så mycket eftersom hon har en bra plan: Ta någonting i luften och go with the flow! Så det hon då ”tar i luften” är idén att be publiken att den istället ställer frågor till henne. För svara är hon ju jättebra på! Och sedan går det hela galant, för det visar sig att det ju egentligen är detta som publiken vill. Och ännu gladare blir de senare när de även får mingla med Maria. Och alla är jättetrevliga och jättesnälla och ungefär hälften så långa som Maria. Är folk extra småväxta av sig i Jakobstad?

Under tiden får Kamran jobba och slita där hemma i Kalifornien. Han håller på med ”house flipping”, vilket innebär att man köper hus billigt, sedan renoverar dem till toppskick och säljer dem dyrt. Det har varit litet trögare på flipmarknaden i USA de senaste åren efter bostadskrisen, men det börjar nog komma igång igen. Och för Kamran, som enligt sin svenska medhjälpare Calle är en av de bästa i USA, verkar det ha gått strålande hela tiden. Han gör massor med pengar. Så på arbetsfronten är det frid och fröjd, men mindre strålande går det på hemmaplan, där hundvalpen bajsar friskt. Korvarna ligger utspridda i huset och barnen Emma och Nicholas sitter och tittar oförstående på Kamran när han tycker att de borde torka upp. Maria har ju gett ansvaret till Emma, men lite kan man ju också förstå Emma. Varför ska just hon behöva torka upp hundbajs bara för att hon är tjej? Men det blir till slut ändå hon som får hjälpa Kamran med detta så att hon ”lär sig”. Och sedan skapas snabbt en ny regel som innebär att om någon är hemma och hunden bajsar på golvet så måste den personen torka upp och inte bara sitta och vänta. Men - vem ska torka upp om det är flera personer hemma? Emma i alla fall kanske?

Sedan får vi då faktiskt vara med på det allvarliga samtalet som Maria har bestämt att Kamran ska hålla med Nicholas. Det går till så att Kamran går in och sätter sig på stolen bredvid Nicos säng och berättar att om man har sex så kan man bli gravid och få könssjukdomar. Och "vissa misstag får man inte göra”. Nico ligger under tiden på sin säng, fipplar med mobilen och säger ”Jag fattar”, ”Jag fattar”, ”Jag fattar”. Tur att han fattar så snabbt, för på så vis blir det ju ett väldigt kort samtal och Kamran kan pusta ut. Och inte förrän han precis är på väg ut ur rummet kommer han ihåg den allra viktigaste detaljen; ”the open door policy”. I detta hus får inga dörrar stängas! Nicholas säger efteråt irriterat till kameran att han avskyr öppna-dörr-policyn. Varför ska man ha dörrar över huvud taget ifall de ändå inte får stängas? Då kan man ju lika väl montera bort dem. Smart kille!

Och Britt hänger med dottern Victoria igen. Förra veckan skulle Victoria sminkas och idag ska hon vaxas. På armarna närmare bestämt. Och smärtsamt verkar det vara. Undrar om Victoria har ovanligt håriga armar? Eller vaxar/rakar alla kvinnor i Hollywood alltid sina armar? Sedan tejpar Britt Victorias brutna tå. (Och en liten möjlighet finns ju att sminkningen och vaxningen, och kanske till och med när de stod och höll på med pallen i Britts garderob i avsnitt ett, i själva verket alltihop spelades in vid ett och samma tillfälle för att spara tid. Det finns en hel del som vi tittare inte vet. Och som vi inte heller vill veta…)

Sedan åker Britt tillbaka till ”Doctor Bo” för att få resultaten om sin inre ålder. Britt tror att han ska säga att hennes inre ålder ligger mellan 50 och 59. Men så ligger det alls inte till, visar det sig, utan Britts inre ålder stämmer väl med hennes yttre, det vill säga den ligger mellan 70 och 80 år. Britt verkar inte fullt lika nöjd med detta, och köper för säkerhets skull de burkar med aminosyror som Bo rekommenderar henne. Om en månad kommer hon att känna sig fantastisk, lovar han. Vi ser fram emot detta!

Åsa bekymrar sig över att hunden Sigfrid verkar deprimerad och inte äter ordentligt. Hon ska därför besöka en djurkommunikatör, det vill säga en person som kan prata med djur, för att komma fram till vad felet kan vara. Jag kan redan här fundera ut att felet är att hunden förstås saknar sin flock. Han är van att ha andra hundar omkring sig, så klart att han blir deprimerad av att lyftas ut ur sin hemvanda miljö och ensam flytta till LA. Men jag har ju bakgrundsinfon. Det har däremot inte djurkommunikatören, som ändå direkt kan berätta att Sigfrid saknar sina två hundkompisar och att hon kan läsa av att han är van att springa omkring på mycket större ytor. Och det får man ju ändå säga är imponerande. Och äntligen får vi då veta varför inte de övriga hundarna har synts till sedan avsnitt ett. De har nämligen inte haft tid att flytta över dem. Då undrar man ju om det verkligen tar så mycket mera tid att flytta tre små hundar från Florida till Kalifornien än en liten hund? Och vi får fortfarande inte veta något om Åsas man. Har de kanske inte ”haft tid” att flytta honom heller? Så jag tänker så här: Håll ut Sigfrid! Chansen är stor att när inspelningen av Hollywoodfruarna snart är över, då flyttar Åsa och du tillbaka till Florida och livet blir som vanligt igen. Tills nya avsnitt ska spelas in nästa år kanske. Eller så har Gunilla trots allt rätt i att Åsa bara ska vara med i en säsong. Hon kanske vet mer än vi gör? Bor Åsa i Hollywood på riktigt eller är det bara fejk? Hoppas vi får svar innan säsongen är över. Och tills vidare ska Sigfrid får akupunktur. Hoppas detta kan hjälpa den stackars hunden.

Gunilla tar med sig sin kusin Kristina och går och tittar på brudklänningar. Och trots det stora utbud som troligen finns i Hollywoodområdet, väljer de att gå in i en affär med just sådana klänningar som INTE Gunilla gillar, där hon sedan ägnar en lång stund åt att stå och raljera över dessa osmakliga klänningar, som skulle få brösten att hänga ut och ändan att synas. Usch och fy! Butiksföreståndaren håller god min och säger till kameran att hennes klänningar är sydda i 20-talsstil och tänkta för kvinnor i 20-30-års-åldern som är bekväma i sina kroppar. Varpå Gunilla hugger tag i en vacker spetsklänning och basunerar ut att DEN vill hon ha och hon tänker vara UTAN underkläder! Den stackars butiksinnehavaren förklarar (vilket vi tittare så klart ändå fattar) att det är tänkt att man ska bära en underklänning under. Tur man bara är en vanlig tittare i soffan och inte kusin Kristina… Skämmigt!

Ja, det är ju inte lätt om hon inte snabbt hittar rätt klänning nu, Gunilla. För nu ska ju bröllopet snart äga rum! Och klänningen är ALLT! Att hon ännu inte har fått tag på en man verkar vara en bisak i sammanhanget…


Så får vi då lösningen på pizzamysteriet åtminstone. Det är filmaren Alecs bror som har en pizzeria och bakar svenska pizzor. Och i några rum bakom pizzerian finns Alecs studio, där de sitter och tittar igenom det material som hittills filmats. Som tur väl är så är Gunilla nöjd och Alec kan pusta ut. Och efteråt bakar de pizzor och Gunilla kastar degen högt upp i luften och skapar en egen Gunilla-pizza som nu ska börja säljas. Dessutom verkar hon och Alecs bror rätt förtjusta i varandra trots en åldersskillnad på kanske 20 år. Så kan hon bara tänka sig en yngre man (och pizzabagare istället för mediemogul) så kanske det här problemet med att hitta sig en make redan kan vara löst. Även om det ju då inte är det som är det verkliga problemet. För det verkliga problemet är så klart fortfarande klänningen. Ja, vad ska Gunilla ha för en klänning? Spännande fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar