lördag 12 november 2016

Svenska Hollywoodfruar säs 10 avsn 7

Och vad för heminredningsdetaljer är det som ska levereras till Maria Montazami idag då? Jo, idag kommer ju Hermès-prylarna! Dem som hon beställde över Internet i förra avsnittet. Nu står de i kartonger på trappan när hon kommer hem. Jippi! Först är det skorna. Ett par av dem har "discoklackar" i silverglitter. Sådana skor kan man ju ha till precis allt, så jättebra. Och så var det pläden och de två kuddarna i svartvitt. Maria trippar runt i sina högklackade stövlar och placerar pläd och kuddar än hit och än dit, byter mellan de nya, vita stolarna och soffan. Men helt rätt blir det inte och hon vet vad problemet är: för färglöst! Ja, vad konstigt när man beställer svartvita grejer, att det inte blir färg...

Sofie har fortfarande problem med sin jobbiga aura. Det räckte tydligen inte bara med att köpa den där dyra kristallen. Så idag är hon med sina två kompisar Jimmie och Neal och handlar salvia i en newage-butik. Sedan åker de hem och knallar runt i hennes hus med pyrande salvia och ropar "Joy, Love and Happiness" och har jätteroligt ända tills brandlarmet går. Då blir det snabbt slut på det roliga eftersom både brandkår och polis är kopplade till detta larm och nu kan väntas dyka upp precis när som helst. Hostande rusar de runt och försöker få stopp på larmet och tack och lov så lyckas de. Och som tur väl är kommer Sofie på att det ju egentligen ändå inte var huset som behövde renas, utan hon själv. Så därför ställer de sig sedan utomhus istället, vilket är betydligt tryggare, och Jimmie och Neal får vifta med salviarökelsen runt Sofie istället. Och det bästa var ju ändå att de fick skratta. Som Sofie säger: "Skratt gör livet mer positivt". Bra sagt, det hade vi nog inte kunnat tänka ut själva.

Och så får vi även höra lite om Sofies bröllop för ett år sedan, om hur snabbt allting blev bestämt och att hon knappt höll på att få tag på en klänning och blev tvungen att ringa till Skatteverket i Sverige och gråta i luren för att få ut hindersprövningen i tid, när hon märkte att det inte funkade som i USA och att man bara kunde betala en massa mutpengar. Ja, visst är det jättetrist att man inte kan muta Skatteverket. Men ändå - hade det inte varit lite roligare om de hade gift sig i år istället så att vi tittare hade kunnat få vara med på festen?

Sedan går hon loss och städar skafferiet. För den nya hemhjälpen var tydligen inte så bra, hon heller. Hon bara stökar till det i skafferiet och helst skulle Sofie behöva en hemhjälp som är som hon själv, som förstår att saker och ting ska stå sorterade i ordning med etiketterna utåt. (Jag förstår precis, det är nog mig hon borde anställa, tror jag.) Ja, så det blir ju ingen annan råd än att hon får rensa upp allting själv. Och sedan unna sig ett gott glas rödvin som belöning och även passa på att verkligen njuta av ordningen i skafferiet idag, för redan imorgon kommer hemhjälpen tillbaka och förstör allting igen genom att ställa sakerna på fel plats. Men just idag är allting perfekt och skafferiet "en källa till terapi" och hon hänger därinne "för att må bra i själen". Allting är bara jättehärligt. 

Och så har hon även turen att bli bjuden av Elena på lite indoor skydiving. För Elena vill fortsätta med att lära känna de andra fruarna och idag har hon alltså valt ut Sofie. Så de åker iväg och klär sig i stora, plufsiga overaller, skyddsglasögon och hjälm och far omkring i varmluften i en stor bur. Mycket prat är det om att man ju inte är så snygg när man gör det här, så vi förstår att detta verkligen är viktigt. Men som tur väl är så genomför de alltså skydivingen ändå och tycker efteråt att det var jättekul. Se där, man behöver inte vara snygg för att ha kul. 

Så får vi även följa med Elena till hennes agent. Elena är ju fotomodell och får egentligen inte äta skräpmat, men idag är hon så bakis att hon bara måste stanna bilen och vräka i sig hamburgare. Hemligt, hemligt förstås. Agenten Richie anar säkert ingenting alls. Han bokar in Elena och helst vill han ju att hon ska gå på castings också och bli skådespelare. Men Elena berättar för oss att det har hon testat några gånger och det brukar inte gå så bra, för hon är ingen vidare skådis helt enkelt. Intressant med en Hollywoodfru som har lite självkännedom (för det där kan vi ju inte tänka oss skulle kunna komma från Gunillas mun till exempel). Men Elena ska få fota solglasögon och snygga klänningar i nästa avsnitt, så det ser vi fram emot. 

Gunilla och Erika har också jättekul för de ska ut och rida. I Santa Barbara. Så först måste de köra dit, en road trip. Och sådana älskar Gunilla och berättar om hur hon och Erika brukar resa så här och bara kasta sig iväg ut på äventyr utan att planera innan. Och Gunilla är ju så duktig och erfaren bilförare, berättar hon också, samtidigt som vi får se hur hon sitter och tittar på Erika så hon nästan kör av vägen. Och även är hon så klart en duktig och säker ryttare eftersom hon red och praktiskt taget bodde i stallet mellan 8 och 14 års ålder. Erika däremot ska rida själv för allra första gången. Ja, det blir ju kul. Det börjar med att den vana ryttarinnan Gunilla helst inte vill rida på den stora hästen som är lagom för henne. Hon vill helst ha en liten ponny. Men det får hon så klart inte, utan får förklarat för sig att hon inte kan ha en häst där hennes ben når ända ner till marken nästan. Sedan sitter de upp och detta klarar den ovana Erika galant på egen hand, medan den vana ryttarinna Gunilla får lyftas upp i sadeln. Så bär det av, var och en får en person som leder hästen för Gunilla är ju fortfarande ängslig. "Relax", säger hennes ledare, men det är minsann lättare sagt än gjort och hon fortsätter oroa sig för både hökar och farliga stup. Som vanligt rör hon sig i dödens närhet: "Man såg döden i vitögat hela tiden." Tur då att just hon har fått den starka och trygga snyggingen Rick till att leda hennes häst, medan Erika istället har fått den lilla farbrorn i rutig skjorta. Gunilla är alldeles betagen i denna "rangler", synd bara att han är gift. På vägen tillbaka klarar de faktiskt att rida själva utan ledare, även om Rick får ha Gunillas häst fastbunden i ett rep så den inte kan springa iväg någonstans med henne. Och ridturen avslutas med att Erika vigt tar sig ur sadeln på egen hand medan Gunilla får lyftas ner och efteråt knappt ens kan gå. (Kan det ha med åldern att göra kanske?) I alla fall är hon helt lyrisk över Rick, för just så ska ju en man vara: "Modig och sätta sig på en häst och skena och ändå hänga kvar." Ja, just så! En som tar kontrollen och skyddar och det får gärna vara lite mera Rickkaraktärer vid bordet i matsalen, tycker hon. För sedan ska de ju äta också. De sitter och äter kött och har de mysigt, fast lite segt var allt köttet och Gunilla blir tvungen att springa och spotta ut det i en blomkruka eftersom hon inte kan hitta någon papperskorg, trots att det verkar som om hon verkligen letar, till och med inne på personalkontoret. Men det löste sig ju som sagt och hon ler saligt efteråt mot kameran och förklarar att det var en helt oförglömlig dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar