torsdag 17 november 2016

Svenska Hollywoodfruar säs 10 avsn 8

En ny, helt vanlig arbetsdag gryr och Maria Montazami springer i klapprande träskor över gatorna tillsammans med sina två hundar. Målet är att de ska hinna till "fläcken" innan hundarna hinner kissa på vägen i någons trädgård. Denna fläck vet jag inte exakt var den ligger, men längre bort någonstans... dit de tyvärr inte hinner idag, eftersom Molly är rätt så snabb med att sätta ner rumpan in någons gräsmatta på vägen och uträtta sina behov. Så kan det gå.

Hemma igen ska Kamran få sin frukost, men det går lite dåligt med det projektet också. Maria har nämligen inte gjort hans kaffe och på köksbänken står det två muggar, men tyvärr, ingen av dem är till Kamran! Och något bröd blir det knappast heller, för där finns bara en skalk kvar. Så det verkar som om stackars Kamran får åka till jobbet på fastande mage idag. Annat blir det däremot när döttrarna och assistenten Anna dyker upp för sin frukost. Då minsann görs det granolaskål med färska frukter och bär. Mums, så gott och dessutom kan man ju fota och lägga upp på Instagram! Kunde inte Kamran ha fått smaka?

Åsa är också uppe i ottan och ute och springer med hunden Sigfrid. För det är ju så mysigt att ut och springa här i Venice med stranden och så allt konstigt folk. Hemma igen berättar hon att hon tänker laga en omelett, men på något vis förvandlas detta till två stekta ägg istället. Vi förstår även att hon förmodligen inte har stekt särskilt många ägg i sitt liv, men hon lyckas till slut, ett till sig själv och ett till hunden. Men även om hon nu inte är så duktig på att laga mat, så är hon i alla fall duktig på att beställa hem mat. Och på att servera viner. Ja, alla har vi våra talanger.

Så blir det dags för lite arbete. Präktiga Sofie håller inte bara på med meditation och yoga och matar kolibrier och räddar hundar och katter. Hon är nämligen även veterinär! Och denna dag ägnar hon åt att kastrera hundar och katter. För självklart jobbar hon inte på någon glassig veterinärklinik, dit superrika kändisar kommer med sina små kelgrisar, utan på en klinik som samverkar med ett "rescue center" och alltså hjälper hemlösa djur, så att de lättare ska kunna bli adopterade. Och hon berättar att på sin fritid sitter hon gärna och läser veterinärböcker, för att förkovra sig ytterligare. Glorian bara växer! Liksom distansen till Gunillas och Åsas tramsiga liv. Vi har fått en ny idol, helt klart. Och med de nya specialdesignade veterinäruniformerna från Lisa Moffie, kommer hon att bli helt oemotståndlig.

Elena ska också och jobba. Hon ska ju modella baddräkter idag. Först måste hon bara inom frisören och ta bort sina hair extensions eftersom uppdragsgivaren vill att hon ska ha kortare hår. Visserligen kostade dessa hair extensions cirka 10000 kr. Och själva frisörbesöket kostar 1400 dollar. Men vad gör man inte för ett bra jobb, där man tjänar 1000 dollar? (Vet inte om det var någon mer som inte riktigt fick budgeten där att gå ihop...) Snygg är hon i alla fall, precis som en barbiedocka. Eller kanske snarare en bratsdocka med de läpparna. Och hon ålar runt lyktstolpar och väggar och fotona kommer helt klart att bli fantastiska, det ser vi. Fotografen berömmer henne och försöker lära sig att säga "jättebra" på svenska: Lavitta! Lavitta!

Ja, alla jobbar denna dag. Även Maria, som är med sina döttrar och köper tyger till det egna designföretaget. Den stora frågan är om de ska våga sig på "high waisted" eller inte. Absolut inte, tycker Maria. Så Hanna och Sara döper om det till "two piece" istället och Maria fattar inte att hon har blivit lurad och att detta egentligen är precis samma sak, utan tror att hon som vanligt fick precis som hon ville. 

Efteråt går hon med Kamran och tittar på öppna spisar. Det här med inredning kan man ju nämligen aldrig får nog av. För 15 år sedan hade de själva de allra trendigaste öppna spisarna, men nu - ajajaj, nu ligger de efter och tillhör istället de som har de minst coola spisarna. Och det förstår vi ju, att det går ju bara inte. Så nu ska här uppdateras, åtminstone fyra av deras öppna spisar ska fixas (hur många har de egentligen?). Lite oense är de så klart, men som Maria säger "man hittar ett lagom medium". Och detta betyder såklart att Maria fick som hon ville. 

Det verkar som att det finns en ny regel i serien, nämligen den att Åsa och Gunilla inte ska figurera i samma avsnitt längre. Så eftersom förra avsnittet handlade om Gunillas ridtur, så får vi idag istället mer tid med Åsa. Hon ligger hemma i soffan på kvällen och slappar när plötsligt någon bryter sig in och attackerar henne. Åsa, som ju har tränat självförsvar, glömmer bort detta för stunden och börjar springa runt bordet varv på varv och först när gärningsmannen griper tag i henne vaknar hon till och börjar slåss. Som tur väl är så är det ju bara Marcus, den snygge självförvarsläraren, han som gör Åsa så fnittrig. Och Åsa är helt chockad efteråt, för det här hade hon ju verkligen inte väntat sig. Undrar bara hur han tog sig in utan att ha sönder något eller sätta igång larmet? Och vilken tur att tv var på plats just då och kunde filma! Åsa berättar även fnissande att hon ju inte ens hade en bh på sig. Oj, vilken otur då. Eller tur kanske? 

Sedan tar hon med sig hunden Sigfrid på doga, det vill säga yoga för hundar. Sigfrid är nämligen lite stressad, stackaren. Frågan är bara hur pass mycket lugnare han egentligen blir av att komma hem till den halvhysteriska yogaläraren-djurexperten-tidigare-Miss-California Shanna Olson? Shanna och Åsa sitter på golvet på varsin yogamatta och lyfter de stackars hundarna lite upp och ner och hit och dit. Men det kanske hjälper? Populärt är det ju åtminstone och det är ju viktigt.

Och som en fin avrundning på det hela föreläser Maria Montazami sedan för oss om godis. Om hur viktigt det är att direkt vid entrén ha en trevlig skål fylld med diverse choklader och karameller inlindade i papper. Och om hur trevligt det är "att glädja ett barn med en godiskick", i detta fall sonen Nicholas, som får in flera påsar till sitt rum inför läxläsningen. För han behöver ju verkligen energi. Och det bästa av allt är ju att de dricker så mycket vatten i familjen Montazami, så "allt sköljs ut". Men så bra, då är det bara att ta efter då. Fram med godiset!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar