lördag 5 november 2016

Svenska Hollywoodfruar säs 10 avsn 6

Sofie har fortfarande problem med sin aura. Till exempel så är det aurans fel att hon ofta krockar med bilen och att hon glömmer koderna till sina kontokort. Därför åker hon nu till en "healer" och blir fixad. Detta går till så att hon ligger på en säng och får en massa stenar placerade runt omkring sig samt på magen medan healingkvinnan står och sveper med armarna över henne och till sist avslutar med att spela på stora skålar (singing bowls). Yes, det hjälper! Sofie känner direkt att hennes nya liv, utan förbannelsen, nu kan börja. Healingkvinnan försäkrar henne dessutom att hon skyddat Sofie i flera lager och att om Sofie bara tänker på frid så kommer hon att uppleva frid. Perfekt! För nu drar det ju ihop sig till pressfotografering.

Några andra som ska fotograferas är Gunillas katter Tusse och Lulle. Gunilla verkar inte ha gett upp hoppet om deras modellkarriär, utan har tagit hem en djurfotograf. Tyvärr är det lite svårt att fota katterna, eftersom de envisas med att smita iväg och gömma sig. Gunilla, som är sjuk och står osminkad i en röd morgonrock, tycker att allt hade varit enklare med en inhägnad där katterna kunde ha fått bli fotograferade istället, en sådär 3-5 meter hög inhägnad hade varit lagom. Fotografen säger istället till kameran att det svåraste oftast är att hantera ägarna när hon fotar djur och att Gunilla inte verkar vara en särskilt lugn djurägare. Gunilla, som nu plötsligt istället bytt om till en svart morgonrock, hoppar runt hej vilt och tjoar och viftar med ballonger, så ja, hon kan väl ha rätt kanske, fotografen. Tur att Erika är lugnare och har en positiv effekt på de stackars katterna, så det kan bli några foton över  huvud taget. Vad fotona ska användas till? Instagram visar det sig. Katterna måste förstås få ett eget konto. Erika, som enligt Gunilla är "expert på instagramskapande av konton" lägger upp ett som får hette tussetigerochlullebulle. Nu kommer hela Sverige att börja följa dem, det vill säga 9 miljoner personer. Inte illa! (Har kollat och för närvarande är det ca 5000 som följer, så där finns nog lite att jobba på...)

Ja, förberedelserna för pressfotograferingen pågår för fullt i alla fruars hus. Åsa visar oss några av sina skönhetsprodukter, ett serum för 12000 kr och en guldmask för 20000 kr. För det är ju lätt annars att hamna i "fulträsket". Där kan man till exempel hamna ifall man har för mycket stretch i sina kläder. Då kanske man inte upptäcker att man håller på att gå upp i vikt, och vips så är man där, i fulträsket alltså. Beware! Sedan dyker väninnan Jen upp igen från Florida, för hon skulle ju få följa med till fotograferingen. Så båda sitter och blir sminkade och smider samtidigt planer för hur de ska hantera Gunilla, kvinnan som de båda är överens om har passerat sitt bäst-före-datum för länge sedan. Sminköserna står och ler roat. 

Även Gunilla blir sminkad, med sin dementa mamma Inez bredvid sig, och talar om för kameran vad hon behöver göra för att vara vackrast av alla, det vill säga ingenting alls! Hähähähä! För det är hon ju redan (för hon hörde ju inte det där om bäst-före-datum såklart). Även hon tänker ha med sig ett moraliskt stöd, en svensktalande kvinna som heter Jill och som faktiskt verkar rätt förnuftig, så det kanske är en bra idé faktiskt. Gunilla är förstås fortfarande upprörd över att Åsa slängde ett glas vatten på henne och pratar om den dyra klänningen som blev förstörd. Fast nu säger hon att den kostade 1000 dollar, i lunchavsnittet påstod hon att det var 2000 dollar. Och Åsa klipps in och säger att den kostade 270 dollar. Så det exakta priset på denna klänning får vi leva i ovisshet om, tills vidare åtminstone. Hur som helst fortsätter Gunilla att hävda att hon kunde ha blivit både "dövstum och blind" av vattnet. Exakt vad som var i detta vatten, och som gav det denna otroliga effekt, får vi också fortsätta sväva i okunnighet om. Men det är som vanligt härligt med lite hemligheter. Svaren kommer kanske i sista avsnittet när allt ska knytas ihop?

Och Maria lockar håret och berättar att hon har en så jättefin klänning. Så hon hoppas att de andra bara ska ha halvsnygga klänningar den här gången (lite ovanligt för Maria med en sådan inte helt genomsnäll önskan...) och berättar även att hon är livrädd för bråk. Jojo, men det är ju oundvikligt, det vet vi ju.

Så är det då dags! Maria och Sofie kommer först och Sofie avslöjar att hon samma morgon skickat en länk till Gunilla med en lämplig meditation, så förhoppningsvis har det funkat och lugnat ner henne lite. Jomen faktiskt! Det är en betydligt lugnare Gunilla än vanligt som dyker upp, haltandes ut ur bilen eftersom det är så svårt att gå med de höga skorna och den långa, guldiga klänningen. Tur hon har med sig Jill som hon kan stödja sig på. För Maria och Sofie berättar hon sedan att hon aldrig någonsin har velat ha någon ovän bland de andra fruarna. Så bra då, tycker de andra två, be om ursäkt då, men uppriktigt. Fast riktigt så långt har nog inte Gunilla tänkt sträcka sig. I synnerhet som hon inte förstår varför hon ska be om ursäkt. Hon har ju bara förolämpat Åsas väninna och kallat henne fet och även dragit upp Åsas barnlöshet på ett väldigt taskigt sätt, men det är väl inga fel med det?

Så sveper Åsa och Jen in, Jen utan att hälsa på Gunilla och Gunilla tycker i och för sig att Jen ser lite bekant ut och misstänker att det kanske skulle kunna vara tjejen som hon kallade för "fatso" hähähä. Med sig har Åsa även Elena, vilket försätter övriga fruar i lätt chocktillstånd. En ny, ung, snygg fru! Ojdå... De tycker dessutom att hon är lite lik "Natalia". 
"Ja, men jag är ju hon", svarar Elena. Fast hette hon inte Natasha? Jaja, det spelar förstås mindre roll eftersom hon nu istället heter Elena. Och Maria har ändå ingen aning om vem hon är eftersom hon själv bott i USA nu i 28 år (och alltså inte följer Paradise Hotel på svensk tv) plus att Elena ser ut att vara ungefär 15 år.

Så blir det någon ursäkt? Nej, det blir det inte, trots att Gunilla kanske var redo trots allt? Ja, vem vet egentligen och Elena suckar och tycker att det är mycket drama och ganska barnsligt alltihop. Men lite lugnare gick det nog ändå till den här gången. Ovanligt lite drama faktiskt för en pressfotografering i Svenska Hollywoodfruar.

Så någon riktig fart på detta avsnitt blir det egentligen aldrig. Inte ens när Åsa sedan jagar en stackars liten insekt, som råkat sätta sig på väggen i hennes hus. Livrädd ringer hon genast till Darin, men är så stressad att hon först slår fel nummer och ringer till tandläkaren istället. Men Darin bara skrattar och förstår inte allvaret, trots att Åsa skriker att insekten har röda ben och sedan, när hon väl slår ihjäl den, själv ramlar i hop i en hög på golvet av pur utmattning och får kramp i benen.

Och alltihop avslutas med att Maria Montazami handlar Hermès-prylar på nätet, en pläd, två kuddar och två par skor, samt kläcker ur sig några nya Maria-ordspråk. Hela Hermès-behovet uppstod nämligen i och med att Nicholas och hans kompisar råkade slå sönder några Hermès-glas på en hylla. "Har man en son ska man alltid sätta två likhetstecken med att saker kommer att gå sönder", deklarerar Maria. Och berättar i nästa andetag att hon gömt undan de trasiga glasen och aldrig, bara möjligen först på sin dödsbädd, kommer att berätta om detta för Kamran. Och säger samtidigt att hon tror att "det faller kvinnor i naturen att ljuga". Eller åtminstone så funkar det för henne själv, lägger hon till...  När det gäller Internet-shopping tror hon dessutom att det är väldigt lätt att bli beroende, eftersom det är så lätt. "Känner jag att det börjar formas saliv i munnen, då är det farligt." 15 minuter tog det henne att göra sina inköp. Säkert med massor med saliv i munnen. Som sagt, farligt farligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar