lördag 22 oktober 2016

Svenska Hollywoodfruar säs 10 avsn 4

Sofie visar sig vara till och med ännu trevligare och bättre än vi först trodde. Hon gör yoga och mediterar, hon räddar misshandlade djur och hon matar de gulliga små kolibrierna som flyger omkring i hennes trädgård. Maria Montazami får klart konkurrens om vem som är den "goda frun". Och idag tar Sofie sig an Gunilla, för dels lite välgörande terapisamtal i bilen, men framför allt för att Gunilla ska få prova på meditation. Färden går till Venice, till en kvinna vid namn Gentry Gorg närmare bestämt, och de hamnar i en blåsig trädgård, där meditationen alltså ska äga rum. Och först förleds vi att tro att Gunilla ska visa sig omöjlig och jobbig, när hon direkt när meditationen ska börja måste gå på toa och sedan, så fort de väl har satt sig igen, måste sätta upp håret. Men o nej, Sofies goda inverkan har effekt och Gunilla tar faktiskt till sig meditationen. Ska det gå att förändra även denna kvinna till sist?

Gunilla är även i farten och ska börja vlogga, som vi sett i tidigare avsnitt. Så hon far ut (en annan dag förmodligen) och ställer sig i en grässlänt med palmer bakom och filmar sig själv med hjälp av en lång selfiepinne. Som tur väl är, och som vi också redan vet, är hon ju en sådan naturbegåvning. På allt! Så hon behöver aldrig planera någonting, aldrig repetrera och allting blir alltid perfekt redan i första tagningen. Och hon utnämner sig själv till "The One Take Gunilla". Och väl hemma får hon sedan hjälp av en vlogg-specialist, en smal och trevlig tjej med hipsterglasögon, som dyker upp och lär henne hur enkelt det är att lägga upp en vlogg. Och berättar även om hur mycket pengar man kan tjäna, nämligen 1000 dollar på varje upplägg. För detta är ju vad Gunilla verkligen är intresserad av. (Har hon problem med pengar, betalar inte TV3 tillräckligt bra kanske?) Jaja, hur rik och framgångsrik Gunilla blir, det kommer vi förmodligen att få uppleva i kommande avsnitt. Förutom att hon strax efter att hipstertjejen försvunnit redan har lyckats glömma bort hur det var man gjorde...

Elena Belle är ute och kör bil med sin väninnna Desirée. Utan mål verkar det som. Bara så att Desirée får sitta och förfäras lite över hur illa Elena kör. Och vi tittare också givetvis. Som att "köra gocart". Eller var de verkligen på väg någonstans? Och så får vi även se Elenas alla säkerhetsinstallationer hemma i huset. Hon springer runt i en extremt urringad tröja, och pekar på alla sina kameror medan vi hör en röst någonstans ifrån som pratar om dörrar och fönster som måste stängas, oklart exakt vilka, både för Elena själv och för oss. Men, som Elena säger, hellre detta än att det plötsligt står en naken man bredvid sängen. Och det förstår man ju verkligen, för vem vill ha nakna män i sovrummet, eller? 

Och Maria Montazami har som vanligt spännande grejer på gång. För idag äntligen kommer lampskärmarna! Och Maria är överlycklig, för vem kunde ha anat att lampskärmar kunde ha så stor effekt på en människa? Och aldrig hade hon väl heller kunnat tänka sig att hon själv skulle bli en "lamskärmsefterlängtare". Nej, vem hade väl kunnat tro det. Sedan drar hon och Kamran ut och tittar på konst, eftersom de behöver något nytt och färgglatt till sovrummet. För om allt bara är grått därinne och hon själv och Kamran ligger där i sina gråa pyjamasar, ja då kan vi ju tänka oss vilka gråa nätter de ska få. Usch ja! Så tur det finns eleganta konstgallerier. Men ganska dyrt, typ 72000 kr för en tavla. Så till och med Maria och Kamran känner att de behöver hem och sova på saken först. 

Så dyker vi även ner i Marias "roliga låda", som är full med armband och andra fina smycken som hon fått av sina fans. Även döttrarna älskar denna låda och den ser ju onekligen frestande ut. Och så rengör de Marias bröllopsringar genom att slänga ner dem i en kastrull med kokande vatten och lite diskmedel till dottern Hannas stora fasa. För själv brukar Hanna läsa instruktioner först och sätta sig in i hur saker och ting fungerar innan hon drar igång. Men inte Maria så klart och bra verkar det bli ändå. Som Maria säger så ska man inte heller bara polera sina smycken, utan måste även "polera på sin kärlek". Ännu ett klokt ordspråk skapat av Maria Montazami alltså.

Sedan drar det ihop sig till middag. Yngsta dottern Emmas pojkvän Michael ska nämligen komma dit för första gången och bli presenterad för familjen. Emma är nervös och det kokas parmesankyckling och öl och läsk sätts på kylning. Men ska 22-åriga Michael tacka ja till att dricka en öl när han blir erbjuden eller ska han tacka nej? Emmas syskon slår vad om detta och spänningen är nästan olidlig. Med denna cliffhanger blir vi lämnade och får vackert vänta till nästa vecka innan vi äntligen kan få veta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar