lördag 15 oktober 2016

Svenska Hollywoodfruar Säs 10 avsnitt 3

Gunilla Persson utsatt för mordförsök - med vatten! 

Ja, äntligen lite action! För idag är det frulunch nämligen. Gunilla anländer först för ovanlighetens skull. Otaliga är ju gångerna när bråken har uppstått på grund av Gunillas sena ankomster. Men inte idag! Med sig har hon sina två katter (eftersom Sofie sagt att de är välkomna) samt en assistent som ska passa dem. Varför inte låta assistenten passa de stackars katterna hemma istället kan man ju undra, men Hollywood har ju, som vi vet, andra regler än Sverige. Husdjuren ska med! Dock inte alla, för inbjudan inkluderade inte Marias och Åsas hundar, eftersom Sofie inte visste om att de hade några. Tur kanske med tanke på att även Sofie har hundar. Det kunde blivit redan djurparken med alla djur springandes runt filmteamets ben. Och det räcker gott med fyra fruar som det ska visa sig. 

Maria anländer i vacker vit långklänning tillsammans med sin assistent och så till sist Åsa i kortkort och djupt urringat. Bråket börjar redan nu med att Maria i förbifarten kommenterar att hon själv och Gunilla, som ju är lite äldre, har klätt sig i långa klänningar, medan de två yngre fruarna har valt kortkort. Detta kan givetvis inte Gunilla låta passera utan att tala om att så där kan minsann hon också klä sig. Varpå Åsa vasst replikerar att det nog inte görs så stora storlekar av det märket. Ja, så var vi igång!

Fruarna sätter sig ner för en fördrink, Gunilla med katterna i knät och Åsa berättar om hur fruktansvärt allergisk hon är mot just katter, ja så akut allergisk att hon brukar få åka till sjukhus om hon utsätts för dem. Stackars Sofie som hela tiden försöker vara diplomatisk och medla föreslår då att det kanske är dags för katterna att lämna rummet, men Åsa utbrister att whatever, medan Gunilla bara fortsätter sitta och klappa. 

För ovanlighetens skull verkar det åtminstone inte som om det är Gunilla som sätter igång allting. Åsa fortsätter envist att provocera och det som ligger till grund för detta är gissningsvis en tidigare händelse, som gång på gång spelas upp för oss tittare, nämligen när Gunilla blev utkörd från Åsas hus efter att ha varit där och fällt elaka kommentarer om Åsas väninna, kallat henne "fatso" bland annat. Detta ska Gunilla få äta upp nu, tycks Åsa anse. Men kanske kanske att det hade varit smartare att reda ut detta bara de två emellan vid något annat tillfälle? Eller kanske i ett annat rum åtminstone, så stackars Maria och stackars Sofie hade sluppit sitta mitt emellan och se alltmer förtvivlade ut. Fast då hade det förstås inte blivit lika rolig tv.

Så det hela trappas upp mer och mer med anklagelser och skrik. Gunilla har ju från börjat tänkt sig att hon ska ignorera Åsa, fast på ett väldigt tydligt sätt genom att verkligen poängtera för samtliga att hon "är på lunch med två andra fruar och en tredje som är genomskinlig". Den ignoreringen lyckas hon dock inte med särskilt länge och snart reser de sig som två dagisbarn upp ur soffan och börjar stå och knuffas. Och när Gunilla till slut visar vem som verkligen kan vara allra värst (som om vi inte redan visste) genom att hoppa på Åsa med kommentarer om hennes man och deras barnlöshet, då flyger Åsa upp och ställer sig i soffan och till slut kastar hon i desperation ett glas vin i ansiktet på Gunilla. Där fick hon! Fast det var inte ens vin, visar det sig, utan bara vatten. Ändå påstår Gunilla efteråt att både hennes hår och hennes 2000-dollarsklännning blev förstörda och kallar det för mordförsök. "Jag kunde ha blivit blind, döv, stum, dött. Jag blev utsatt för ett mordförsök." Förmodligen första gången i världshistorien som detta har skett med bara ett vanligt glas vatten. 

Maria springer och tröstar Åsa som gråter och Sofie talar om för Gunilla att om man trycker på ömma punkter så får man vissa reaktioner och Gunilla (som antingen är den enda som inte fattar, eller troligare är den som fattar bäst och just därför väljer att agera  som hon gör) har tryckt på Åsas allra, allra svagaste punkt. Vilket innebär att jag som tittare då äntligen får veta att Åsa och Darin har haft problem att skaffa barn och det är ju bra, för då är det lättare att tycka synd om henne.

Maria beskriver Gunillas grova kommentarer som inte en groda som hoppar ur munnen, utan en "sjöval som har svalt 100 grodor och hoppar ut", vilket väl sammanfattar det hela perfekt. Så tycker vi alla. Och Sofies sammanfattning blir "Det största, jävla kaoset i hela mitt liv". Ja, det var den lunchen! Undrar om de över huvud taget hann äta något.

Under tiden håller Elena sitt rosa pyjamasparty. Och vi får reda på att de andra fruarna är ovetandes om hennes existens. Det har vi ju i och för sig redan märkt. Frågan är bara varför? Men vi gillar förstås lite mysterier och i detta avsnitt blir det sedan inget mera än bara rosa party. Glada tjejer i rosa pyjamasar och nattlinnen samt en stor, rosa kanin. Mängder med ballonger. I sista stund får en massa "p"-ballonger bytas till "t"-ballonger. Ballongfirman hade tydligen uppfattat det som att Elena, som brukar kallas för "Tata" istället brukar kallas för "Papa". Kul kul!

Gunilla tänker verkligen satsa på det här med Youtube. Tyvärr kan hon ju inte så mycket om det, så hon får ringa till en kille som heter Amir och som lär henne "både det ena och det andra". Och nu ska Gunilla "bli farlig för farao". Nya inkomstkällor väntar alltså. Men tyvärr inte för katterna Tusse och Lulle. Gunilla släpar med dem till en "cat agent" och tror att de ska kunna bli reklam- och filmkatter. Men för detta krävs det mera än att bara vara en vanlig katt. De måste kunna tricks som att komma på befallning och dansa på bakbenen. Surprise surprise, vem hade kunnat tro det? 

Hos Maria Montazami är nu äntligen renoveringen klar. Va? Den pågick ju en halv evighet och var klar för två säsonger sedan har jag för mig. Och firades med en fest dessutom. Men medan jag höll mig borta från serien så har det alltså startat en ny renovering. Och nu är den också klar. Yay! Den här gången har allt blivit renoverat i minimalistisk och grå stil. Mycket snyggare faktiskt än den förra, svulstiga, amerikanska stilen. Way to go Maria! Det enda som fattas är lampskärmarna eftersom lampskärmsfabriken tydligen brann upp. Så dem får vi se i ett avsnitt längre fram, vilket vi så klart ser fram emot. Sonen Nicolas får hjälpa till med att hänga upp de nya gardinerna. Som tur väl är så är han lite händigare än övriga familjemedlemmar och Maria är så glad över att han har fått dessa svenska gener, den svenska "arbetsintelligensen" som hon uttrycker det och hon kan se att han nu är på rätt väg ut i livet. Ja, gardinupphängning är definitivt ett tydligt bevis på detta.

Åsa berättar om sina fans, gulliga småtjejer men också personer som undrar om hon vill se deras pojkväns snorre och gärna skulle vilja veta vad Åsa tycker om den. Snorrar verkar för övrigt vara något hon får ta emot ganska ofta (ja, bara foton förstås) plus diverse hatkommentarer om hennes för stora läppar och botox i hjärnan och lite annat smått och gott. Jo, det kan ju vara lite jobbigt, det förstår man. Kanske inte att undra på att man får vredesutbrott på fruluncherna. Sometimes life is just too much.

Hemma hos Sofie dyker nya städhjälpen Adriana upp tillsammans med sin chef, som ska vara med och övervaka henne hela första arbetsveckan. Det tycker Sofie känns tryggt och bra. Stackars Adriana verkar nervös (vem skulle inte bli det?) men förklarar ändå (som man gör i USA, där man inte gärna blottar sina känslor eller svagheter) att första dagen var "pretty easy". Och vi vet fortfarande inte hur det går, men någon cliffhanger vill vi förstås ha till nästa avsnitt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar