söndag 30 oktober 2016

Svenska Hollywoodfruar säs 10 avsn 5

Vi börjar där vi slutade sist, nämligen hemma hos Montazamis där middagsförberedelserna pågår inför att yngsta dottern Emmas pojkvän Michael ska presenteras för familjen. Den spännande frågan var ju som bekant huruvida Michael skulle tacka ja till en öl eller inte... Det gör han inte visar det sig och Nicholas förlorar därmed valet. Och allting går bara hur bra som helst med denna middag. Alla gillar Michael och tycker att han är positiv, glad, artig och snäll. Och nervös! (Vem skulle inte vara det inför att presenteras inför en stor familj och dessutom filmas för tv.) Och Emma spelar vackert på pianot medan de äter efterrätten och alla är nöjda och glada. Dessutom visar sig att det var hela 10 månader sedan Michael sist åt ett hemlagat mål mat, vilket får Maria att gråta av rörelse. Ja, inte där vid bordet tack och lov kanske för Emmas skull, utan efteråt inför kameran. 

Och fler spännande saker händer hemma hos Maria. I förra avsnittet kom ju de nya lampskärmarna. Och idag kommer de nya stolarna! De är vita och vackra och man kan snurra runt i dem. Maria och döttrarna hjälps åt med att välja rätt kuddar till underverken. Fast helst ska man förstås inte sitta i dem. För då kan de ju bli smutsiga. Som Maria säger är det bäst om man står upp och håller i ett glas vin. Precis, det tycker vi alla.

Maria är även ute och köper konst. Utan Kamran verkar det gå bättre och hon kommer hem med hela fem stora och tunga tavlor, som hon och assistenten Anna sedan spikar upp. Anna är livrädd att de ska ställa till med något, spika i elledningar eller liknande. Men inte Maria så klart. Hon förklarar att hon "är inte mycket för att stänga av ström eller huvudbrytare. Med gummi på fötterna så klarar man sig". Och självklart har hon rätt och allt går galant. 

Sofie har bestämt sig för att hon vill ha en perfekt aura och åker därför iväg till en dam som ska hjälpa henne att fixa detta. Problemet är nämligen att Sofies gula aura har något mörkt i sig som hindrar henne. Nu får hon veta att allt hon behöver göra är att köpa en kristall för 500 dollar. Lite dyrt, tycker Sofie, men när hon strax efteråt blir erbjuden "a special price" och bara behöver betala motsvarande 3995 kr slår hon till. Bra pris för en sten, självklart, och framför allt kommer ju auran nu att bli perfekt.

Sedan har ju den nya hemhjälpen Adriana börjat hemma hos Sofie och ska få ta hand om om att tömma brevlådan varje dag. Till detta behövs en nyckel, som tyvärr har försvunnit, men som Sofie till slut lyckas hitta under ett skåp i badrummet. Därefter åker de bil bort till brevlådan och den har inte tömts på kanske ett halvår, så helt full med brev och reklam och ett och annat paket är den. Sofie tycker det bara är så jättejobbigt med denna brevlåda, så verkligen skönt att nu äntligen ha en anställd som kan göra detta istället!

Sedan får vi veta att Elena Belle ska bli presenterad för de övriga fruarna i samband med pressfotograferingen. Inför detta är hon en aning nervös, så hon bestämmer sig för att ringa upp Åsa och bjuda med henne på lite manikyr och pedikyr. Så snart sitter de två damerna i varsin stor, vit stol med dessutom varsin man på knä framför deras fötter. 
"Var inte du med i Paradise Hotel?" frågar Åsa. 
"Jo." 
"Och hette inte du Natasha Peyron?"
"Jo."
"Och nu har du alltså bytt namn? Både för- och efternamn?"
"Ja".
"Och nu så är du med här istället?"
"Ja."
Så kan det alltså gå till när man blir Hollywoodfru och jodå, de kommer rätt så bra överens, även om Elena tycker att Åsa kanske är lite avvaktande. Och Åsa beskriver senare inför kameran Elena "som ett litet rådjur". I alla fall lyckas Elena åtminstone få veta det viktigaste, nämligen att det brukar gå totalt vilt till när fruarna träffas och att senaste frulunchen helt spårade ut. Och så blir det kramis och hejdå.

Faktiskt så slipper vi helt Gunilla i detta avsnitt och får istället extra tid med Åsa. Hon har ju flyttat till ett nytt område nu, som är lite mindre säkert, och därför går hon en kurs i självförsvar och får lära sig sparka och slåss med hjälp av bland annat en svensk (eller åtminstone kan han svenska) som heter Marcus och som gör Åsa alldeles fnittrig.

Och så går hon på kryoterapi, vilket innebär att man ställer sig naken i en frysbox där bara huvudet sticker upp. Detta pågår i två minuter och sedan har man både gått ner i vikt och fått fastare kroppsform. Lite skeptisk blir hon kanske först när hennes man Darin inför detta skickar över en artikel om en kvinna som blev kvarglömd i frysboxen och dog. Men väl på plats (med hunden Sigfrid under armen givetvis) förklarar personalen att detta berodde på att kvinnan ifråga hade börjat ta selfies på sig själv inne i frysboxen och så svimmade hon och hamnade på golvet och dog. Och det låter ju lugnande, så Åsa kliver in i boxen och tycker efteråt att det var väl ett bra sätt att gå ner i vikt. Här i Sverige väntar oss nu en väldigt kall vinter av allt att döma, så för oss kan ju denna typ av terapi dessutom bli gratis, framför allt för alla kvinnor i Norrland. Bara att ut och ställa sig naken två minuter i snön alltså. Hur bra som helst. Det kan ha sina fördelar att inte bo i Kalifornien.

Efter den jobbiga frulunchen behöver Åsa lite stöd och ringer därför efter sin bästa kompis Jen från Florida, som genast flyger över. Jen är den tjejen som Gunilla stod och vrålade "fatso" till. Så Jen förstår förstås problemet mer än väl och erbjuder sig att följa med på pressfotograferingen. (Det ska bli riktigt kul med den, det inser ju vi tittare redan.) Åsa beskriver sig själv och Jen som "Piff och Puff fast två Piff". Och det låter väl som en bra sammanfattning, man fattar precis. Och för att tacka Jen för hennes hjälp och assistans fixar Åsa sedan en överraskning, nämligen en man enbart klädd i ett par minimala leopardtangas som kommer och städar åt dem. Åsa och Jen sitter och kastar popcorn på honom under tiden. Tänk så skoj man kan ha. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar